szon-sportoldal

2015.11.30. 13:36

Szabolcsi válogatott - Északon a szabolcsiak voltak az urak

Nyíregyháza - Hamar összeforrt a társaság, amelynek innentől bónusz minden egyes újabb siker.

Nyíregyháza - Hamar összeforrt a társaság, amelynek innentől bónusz minden egyes újabb siker.

Ebbe nem lehet belekötni. A szabolcsi együttes nyerte az észak-magyarországi amatőr megyei labdarúgó válogatottak régiós tornáját – Gyöngyösön. Mégpedig imponáló teljesítménnyel. A Gerliczki Máté, Kiss Gábor edzőpáros által irányított gárda valamennyi mérkőzésén elpáholta ellenfelét, „darabonként” legalább három gólt berámolva négy riválisának. A tiszavasvári Nagy István három találattal elhappolta a gólkirályi címet, a csapat pedig a középdöntőbe masírozott.

Cseppet sem elhanyagolható tényező, hogy a másodikként ugyancsak továbbjutó hajdúságiak legyőzésével szerzett három pontot magukkal viszik a hét végén, a Pest megyei Pomázon esedékes középdöntőbe.

– Esélyesként indultunk, de a tavalyi szereplésből kiindulva, amikor jobbak voltunk a többieknél, de nem annyival, hogy a 2x25 perces meccseken ezt érvényre jutassuk, most még körültekintőbben készültünk – elemezte az eseményeket Gerliczki Máté. – Nekünk mindenképpen feküdt, hogy növelték a játékidőt, ugyanakkor profi módon szervezett, nagy stábokkal érkező a csapatokkal vettük fel a harcot, egyáltalán nem mehettünk biztosra. Arról, hogy ki mennyire veszi komolyan a tornát, elég talán annyit mondani: a borsodiak elleni meccsünkre eljött Csank János, akik Pest megye számára térképezett fel minket.

Miként arról hírt adtunk, a szabolcsiak a házigazda Hevest 3–0-ra, Hajdút 3–1-re, Borsodot 4–0-ra, míg Nógrádot 3–0-ra kalapálták el,

– Jól játszottunk, a négy mérkőzésen elért gólkülönbség, a győzelmek sora önmagáért beszél, miközben a többiek jobbára döntetlent játszottak egymással – taglalta Gerliczki Máté. – Hamar összeforrt a társaság, hozzáteszem, amíg normális esetben két-három hónap, mire kialakítható a jó csapatszellem, Nagy Enikő sportpszichológus jelenléte jócskán meggyorsította ezt a folyamatot. A középdöntőt illetően nehéz jósolni, mert nem ismerjük az ellenfeleket, egy azonban biztos: innentől kezdve bónusz minden egyes siker, de merünk nagyot álmodni. Annyit még el kívánok mondani, köszönjük a szabolcsi Igazgatóságnak, különösen Krizán Sándor igazgató úrnak, hogy minden feltételt biztosít a megfelelő szerepléshez.

A szabolcsi keret szerdán és pénteken edzést tart Nyíregyházán, nevezetesen Örökösföldön, majd Pomáz felé veszi az irányt. A keret összetétele – a tervek szerint – nem változik, egy-két játékos bevetése azonban munkahelyi elfoglaltság miatt egyelőre kérdéses.

Csank után Limperger

Tavaly Csank János, ezúttal Limperger Zsolt, a Ferencváros korábbi válogatott futballistája irányítja a Pest megyei különítményt, amellyel szombaton találkozik a szabolcsi gárda. A másik aznapi ellenfél Bács-Kiskun megye lesz: a két meccsből egyet kell megnyerni annak érdekében, hogy vasárnap az elődöntőben lépjen pályára a Gerliczi-legénység. Ott, ahol a nyugati országrészből érkezik a lehetséges rivális.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!