szon-sportoldal

2015.12.23. 10:17

A Szpari megerősített kerettel utazna edzőtáborozni Belekbe

Nyíregyháza - Január elején már edzőmeccset játszik a nyíregyházi csapat, a vezetők folyamatosan tárgyalnak.

Nyíregyháza - Január elején már edzőmeccset játszik a nyíregyházi csapat, a vezetők folyamatosan tárgyalnak.

Ugyan a focisták javában pihennek, szabadságukat töltik, az élet nem állt meg a Nyíregyháza Spartacusnál. Sőt! Telefonálások, személyes találkozások, egyeztetések nap mint nap, hiszen erősíteni szeretnék a csapatot.

– Nem titok, hogy minden csapatrészben szeretnénk erősíteni – kezdte érdeklődésünkre Brekk János, a klub alelnöke. – Folyamatosan tárgyalunk, egyeztetünk kapussal, védővel, középpályással és támadóval is.

Már a jövőre gondolnak

– Az igazolások egyrészt a tavaszi szezonnak szólnak, de már a következő bajnokságra is gondolunk, és olyan labdarúgókat szeretnénk leigazolni, akikre magasabb osztályban is számíthatunk. Fiatal, magyar focistákkal is tárgyaltunk, mivel a szövetség is az ő szerepeltetésüket preferálja, itt azonban elég szűk a piac. Azt szeretnénk, ha a tárgyalások mihamarabb eredményesen zárulnának, és január 4-én már az új játékosok is a kerettel kezdenék a felkészülést – így Brekk János.

Ami a felkészülést illeti, tavaly jól sikerült a törökországi edzőtáborozás, remélhetőleg most is így lesz. Az ismert történések miatt az orosz csapatok lemondták a török edzőtáborokat, ám más országokból sok klub utazik majd.

– Nálunk is felmerült a kérdés, hogy menjünk-e. Alaposan megfontoltunk mindent, egyeztettünk a szervezőkkel, a szakmai stábbal, és néhány játékos véleményére is kíváncsiak voltunk. Végül úgy döntöttünk, jövőre is Törökországban készülünk majd – mondta Brekk János.

Tréningek és edzőmeccsek

A tervek szerint január 22-én indul útnak a Szpari, és az edzések mellett négy edzőmérkőzés is szerepel a programban. A tervezett előkészületi találkozókból hármat még a török túra előtt lejátszik a Szpari.

És még valami. A Nyíregyháza Spartacus FC jogi ügyeit a január elsejétől dr. Sarkadi Zoltán intézi.

A Nyíregyháza Spartacus felkészülési programja

Január 9., 10 óra: Spartacus–Nyírbátor (Örökösföld)

Január 16., 10 óra: Spartacus–Sényő (Örökösföld)

Január20., 13 óra: Spartacus–Ibrány (Örökösföld)

Január 22–Február 2.: edzőtábor, Belek (Törökország)

Február 6.: Spartacus–Szolnok (Örökösföld vagy stadion)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!