szon-sportoldal

2015.12.22. 08:12

Acélosabb lesz az ecsedi keret

Nagyecsed - Opre Mihály távozása után Ádámszki Róbert lesz a Nagyecsed játékos-edzője – gólkirály érkezik a csapathoz.

Nagyecsed - Opre Mihály távozása után Ádámszki Róbert lesz a Nagyecsed játékos-edzője – gólkirály érkezik a csapathoz.

A második... Előbb Kovács János, a táblázat végére zuhant Tiszalök edzője mondta ki a szakítást a megyei első osztályú futballegylettel, momentán pedig Opre Mihály búcsúja vált hivatalossá. A tréner ősszel a második helyre kormányozta az újonc szatmári csapatot, amely nem mellesleg makulátlan teljesítménnyel vívta ki anno a feljutást. Mindazonáltal a döntés aligha nevezhető váratlannak, a szakember az elmúlt fél esztendő történéseit értékelő minapi nyilatkozatában célzott arra, hogy hamarosan elválnak útjaik...

Nos, immár tényként kezelendő, hogy új felállásban vág neki a felkészülésnek a Nagyecsed. A szatmáriak rutinos csatára, Ádámszki Róbert feljebb lép a rangsorban, játékos-edzőként próbál domborítani. Nem téved ismeretlen terepre, az „osztálytárs” Kemecse színeiben kipróbálta ezt a módit.

– Opre Mihálynak köszönjük az eredményes munkát, és természetesen sok sikert kívánunk neki a jövőben – erősítette meg a váltás hírét Fodor András, a nagyecsedi egyesület elnöke. – Az új szakvezető személyét illetően adta magát a megoldás, annál is inkább, mert már korábban felvetődött, hogy Ádámszki Róbert részt vegyen a csapat irányításában, de aztán másként alakult. Mellette szólt, hogy ismeri a csapatot, a körülményeket, nem kell senkinek bemutatni, és egyébként sem akartunk úgymond kívülről hozni valakit. Mivel még a játéktól sem kíván elszakadni, kettős szerepkörben látja el a munkát. Hogy mit várunk tőle? Valósan mérjük fel a helyzetünket, szeretnénk tartósan megragadni az élcsoportban. Mindenesetre előnyünkre szolgál, hogy a társaság összekovácsolódott és immár másfél éve folyamatosan bizonyítja, hogy képes a legnehezebb feladatoknak is megfelelni.

Sőt, a jelek szerint még acélosabb lesz az ecsedi keret. A vezetőség ugyanis már javában dolgozik a téli erősítésen, olyannyira, hogy nyélbe ütötte ama üzletet, aminek következtében Pataki Ernő csatlakozik az Ádámszki-legénységhez. A Monostorpályiból érkező csatár az előző évadban negyevenöt találattal érdemelte ki a gólkirályi címet a Hajdú-Bihar megyei első osztályban. Jelzésértékű, hogy tagja volt a hajdúsági gárdának, amely december elején az amatőr megyei válogatottak észak-magyarországi selejtező tornáján lépett pályára, mi több, kétszer is bevette az ellenfelek kapuját.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!