szon-sportoldal

2015.12.02. 12:51

Agárdy Vilmos kontinensbajnoki szereplésre pályázik

Nyíregyháza - Agárdy Vilmos az olimpiai reménységek, a magyar nemzetközi bajnokság és a diákolimpia mezőnyében is versenyzett.

Nyíregyháza - Agárdy Vilmos az olimpiai reménységek, a magyar nemzetközi bajnokság és a diákolimpia mezőnyében is versenyzett.

Ismét indulhatott nyíregyházi sportlövő a légfegyveres európai olimpiai reménységek versenyén (EORV), a szlovákiai Nyitrán rendezett viadalon ezúttal Agárdy Vilmos képviselte az NYPLE-t, azok után, hogy a tavasszal klubtársa, Vareha Attila kapott meghívót a hasonló rendezvényre.

A 11 ország sportolóit megmozgató versenyen Agárdy Vilmos a légpisztoly 60 lövéses versenyszámban indult, és nagyszerű teljesítménye is kellett hozzá, hogy az ifjúsági fiúválogatott csapatban a második helyen végezzen, megelőzve az egy korosztállyal idősebb juniorjainkat. Egyéniben Agárdy Vilmos a 13. helyezést szerezte meg 558 körös teljesítménnyel.

Az 2015-ben tűzfegyveres országos bajnoki címet is szerzett nyíregyházi sportlövő éves szereplésének megkoronázása volt, hogy meghívást kapott a győri Hungarian Openre, amely a jövő évi légfegyveres Európa-bajnokság főpróbájának számított. Magyarországot a 28 legjobbnak tartott sportlövő képviselte, és ebbe a keretbe befért Agárdy Vilmos, aki a felnőttek között versenyezve, 542 körös teljesítménnyel a 12. helyezést szerezte meg a légpisztolyos versenyszámban. A Nyíregyházi PLE versenyzője ezek után joggal pályázik arra, hogy bekerüljön a februári kontinensbajnoki csapatba.

Nyíregyházán rendezték a sportág országos diákolimpiai döntőjét, amelynek a Tiszavasvári úti csarnok adott otthont – a létesítményben ezzel a versennyel debütált a sportág. A több mint háromszáz fiatal versengésében szabolcsi siker is született, hiszen az általános iskolás fiúk 20 lövéses kategóriájában Vareha Attila (nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus Óvoda és Általános Iskola) bajnoki címet szerzett, a Vareha Attila, Kiss Attila (nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola), Oláh János (nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium és Kollégium) összetételű megyebeli csapat pedig ugyanebben a versenyszámban ugyancsak a dobogó legfelső fokára állhatott. Kiss Attila egyéniben harmadik lett, míg a középiskolás fiúk léégpisztoly 40 lövéses versenyszámában Agárdy Vilmos (nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium) egyetlen körrel lemaradva az elsőtől, ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!