szon-sportoldal

2015.12.06. 16:03

Bronzvasárnap és szabolcsi virtus - A szabolcsiak visszavágtak a pestieknek!

Szigetszentmiklós - A szabolcsi válogatott a harmadik helyért játszott mérkőzésen „visszavágott” Pest megye legjobbjainak.

Szigetszentmiklós - A szabolcsi válogatott a harmadik helyért játszott mérkőzésen „visszavágott” Pest megye legjobbjainak.

Amilyen rosszul indult a szombati nap, olyan szép lett a vége. Az amatőr megyei válogatottak tornáján Pomázon lépett pályára a szabolcsi együttes, amely a középdöntő nyitányán a házigazda, nem is annyira titkos favoritnak számító Pest megyei különítménnyel szemben ráfizetett az álmos kezdésre. A 13. percben már 3–0-ra vezettek a hazaiak, és később sem sikerült kozmetikázni a különbségen. Délutánra aztán egy csapásra minden megváltozott. A Gerliczki Máté, Kiss Gábor edzőpáros által irányított legénység 2–1-re legyűrte Bács-Kiskunt. A győzelem lehetett volna látványosabb is, csakhogy Kristófi Sándor kiállítása miatt a 2x35 perces mérkőzés hajráját emberhátrányban kellett kihúznia az egyébként jól teljesítő gárdának. Sikerült!

A ,,mieink” a megszerzett három ponttal csoport másodikként, azaz továbbjutó helyen zárták a középdöntőt (most jött jól az észak-magyarországi selejtezőben aratott Hajdú elleni győzelem, a megszerzett három pontiot ugyanis ,,magukkal vittek,,. Pomázra...), így hálás kötelesség várt rájuk: a sötétség leple alatt a pilisvörösvári szállásról még este ,,átcuccoltak” Budapestre, Vasárnap reggel innen rándultak Szigetszentmiklósra – az elődöntőnek otthont adó kisvárosba.

Mindeközben történt más is. Valóságos balszerencse sorozat sújtotta az együttest. Makai István iskolai kötelezettség miatt el sem utazhatott, ibrányi csapattársai közül Torma Tamás a két meccs után hazatért, mivel a hét utolsó napján munkahelyén volt jelenése, Kristófi Sándor eltiltását töltötte, míg Bodó Gábor combsérülést szenvedett, de összeszorított fogakkal vállalta a további szereplést. Pórul járt a Szatmár Unió labdarúgója, Balogh Péter is, aki rosszul lett, néhány órás kórházi kezelésre szorult, ráadásul Csáki József is kidőlt.

Ekképpen jelentősen megcsappant a bevethető játékosok száma, holott az esemény legfontosabb szakasza következett. Az elődöntőben – az élvonalból kizárt – Pécsre épülő Baranya megyével tusakodott a szabolcsi alakulat, amely két perces rövidzárlat következményeként (ennyi idő alatt kétszer mattolták a csapatot, mi több tizenegyest is hibázott a keleti tizenegy...) vereséget szenvedett, így a bronzmeccsen volt érdekelt az esemény zárószakaszában. A változatosság kedvéért újfent Pest „jött szembe”, mivel a másik ágon rendezett találkozón némi meglepetésre kikapott Fejértől. A szombati parti „visszavágója” előtt alig több, mint egy órát szusszanhatott a Gerliczki-alakulat, miközben az ellenfél valamivel többet, nem mellékesen a hazai stáb nyolc poszton változtatott az elbukott délelőtti mérkőzéshez képest.

A fiúk azonban megmutatták milyen a szabolcsi virtus. A fáradságon és a riválison felülkerekedve kibrusztolták a diadalt: mándoki Costea Petru, az ibrányi Somogyi Tibor, majd a végén a baktalórántházi Marics Gábor is beköszönt, így Szabolcs megcsípte a harmadik helyet a harmadik alkalommal kiírt tornán.

KM-KT

Megyei válogatottak tornája

Középdöntő

Pest-Szabolcs 4–0 (4–0)

Szabolcs-Bács 2–1 (2–0)

Gól: Costea 2. Kiállítva: Kristófi S. (45. perc).

További eredmények: Bács-Kiskun–Hajdú 5–1, Pest-Hajdú 1–1.

A csoport végeredménye: 1. Pest 7 pont, 2. Szabolcs 6, 3. Bács-Kiskun 3, 4. Hajdú 1.

Elődöntő: Baranya–Szabolcs 2–0, Fejér–Pest 1–0.

A 3. helyért: Szabolcs–Pest 3–0 (0–0)

Gól: Costea, Somogyi T., Marics G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!