szon-sportoldal

2015.12.16. 14:02

Kisvárdai KC - A teljesített mikroterv után sem motiválatlanok

Kisvárda - A Szeged KKSE elleni megismételt mérkőzéssel búcsúzik az évtől a Kisvárdai KC NB I B-s női kézilabda-csapata.

Kisvárda - A Szeged KKSE elleni megismételt mérkőzéssel búcsúzik az évtől a Kisvárdai KC NB I B-s női kézilabda-csapata.

Az egyaránt 26–26-ra végződött Szent István SE és Eger elleni idegenbeli meccsek beérnék-e a kisvárdaiak, ha hasonló végeredményt hozna az NB I B-s női csapat csütörtöki, szegedi mérkőzése? A szezon zárásaként ugyanis az október 31-én, a balesetveszélyes játéktér miatt két és fél percnyi játék után félbeszakadt Szeged KKSE elleni idegenbeli összecsapást pótolja az újonc.

– Tesszük majd a dolgunkat, meglátjuk, mi sül ki belőle – felelte a döntetlen elfogadására vonatkozó kérdésünkre Rácz Sándor, a várdaiak edzője. – Még mindig nehezen tudunk túllépni azon, hogy újra utaznunk kell, főleg annak ismeretében, hogy a gyermekbajnokságban elég komoly szankciója van annak, ha egy csapat nem tud kiállni. Mindenkor a hazai csapat feladata, hogy játékra alkalmas pályát biztosítson, ez akkor nem sikerült, és ez a döntés elég messzire vezet, ha mindig következetesen alkalmazzák majd.

Nincs mit tenni – a szegediek költségére – újra találkoznak a felek, méghozzá igazi négypontos meccsen, hiszen jelenleg épphogy megelőzi a Kisvárda a mögötte egy egységgel és két helyezéssel álló, tavaly még NB I-es házigazdáját.

– Az utolsó négy idegenbeli meccsre vonatkozó mikrotervünket, a négy pontot három fellépés alatt teljesítettük, és azt gondolom, ez a szezonunk teljesen rendben van, szülessen bármilyen eredmény is csütörtökön – így Rácz Sándor. – Kiderült, hogy ellenfelünk nem verhetetlen hazai környezetben, hiszen nemrégiben a másik, szerényebb tudású szegedi csapattól szenvedtek vereséget. Ha már mennünk kell, persze nyerni szeretnénk, ha ez megvalósul a Hajdúnánást megelőzve felkapaszkodnánk a dobogóra. Azért motivációnak ez is megteszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!