szon-sportoldal

2016.01.06. 07:58

Fatum-Nyíregyháza - Sokáig fogják emlegetni

Nyíregyháza - A nyíregyháziak nagyon régen nem győzték le a Vasast – most igen.

Nyíregyháza - A nyíregyháziak nagyon régen nem győzték le a Vasast – most igen.

A szervezők rémálma: a tél kellős közepén Közép-európai Liga csoportkört rendezni. Annyira azért nem volt vészes a helyzet, mert bár a havazás következményeként kis hazánkban olykor megáll az élet, a Vasas annak rendje és módja szerint megérkezett a tornarendszerű női röplabda küzdelemsorozat új évi első helyszínére – a szabolcsi városba. Így a Fatum-Nyíregyháza nekiveselkedhetett az angyalföldiek elleni többfrontos harc nyitóütközetének. A felek hamarosan a Magyar Kupa elődöntőjében egymással tusakodnak, legalább egyszer még a bajnoki porondon is összecsapnak.

Nos, ha a többi meccs is ennyire izgalmas lesz, az edzők gyaníthatóan szívmasszásra szorulnak majd... Tény, ami tény, a nyíregyháziak embertelen régen nem nyertek a fővárosiakkal szemben – most igen. Mégpedig dél-amerikai show kíséretében. A Valdez, Ribeiro páros szőnyegbombázása megtette hatását, ráadásul a második felvonásban úgy kerekedtek felül a hazaiak, hogy három játszmalabdát hárítottak. A harmadik szettben némiképp megtört a háziagazda lendülete, a negyedik etapban viszont karnyújtásnyira került a végső sikertől, kár, hogy 24:21-es vezetésnél megállt a tudomány. Eddig sem unatkozott senki, de még ezt is lehetett fokozni. A döntő játszma sem nélkülözte a fordulatokat, mígnem csaknem két és fél órás küzdelemben kicsikarta a győzelmet a Nyíregyháza. Ami bravúr a javából, ezt még sokáig fogják emlegetni.

Szerdán (19 óra) Vasas–OK Porecs találkozót játszanak a Bem-iskolában.

Röplabda: Közép-európai Liga

Harmadik kör

Fatum Nyíregyháza–Vasas 3:2 (20, 26, -22, -25, 15)

Bem-iskola, 200 néző, v.: Porvaznik, Höger (szlovákok)

Nyíregyháza: Ramdin 11, Sitku T., Sikos P. 16, Vén E. 3, Valdez 21, Ribeiro 25. Csere: Tóth F. (liberó), Andrejkovics A., Kovács E., Akimova, Sitkey M. Edző: Kőhalmi Richárd.

Vasas: Sousa 4, Miklai 23, Bodovics 9, Rountree 24, Klein 2, Hardy 9. Csere: Tóth A. (liberó), Szombathelyi Sz.12, Durst, Háfra. Edző: Jókay Zoltán.

Ász: 5–11. Rossz nyitás: 13–16.

Mestermérleg

Kőhalmi Richárd: – Akár három egyre is megnyerhettük volna a mérkőzést, persze, így is hatalmas dolog a győzelem a Vasas ellen, amiért elismerés jár a csapatnak.

Jókay Zoltán: – Az általunk felkínált lehetőséggel nagyszerűen élt a Nyíregyháza, jár neki a gratuláció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!