szon-sportoldal

2016.01.26. 13:57

Kisvárda Master Good - Sok mindent mondat vele a tapasztalat

Kisvárda - A kisvárdaiak rutinos futballistája szerint az az egészséges, ha az edzőtábor végén lesznek feszültségek.

Kisvárda - A kisvárdaiak rutinos futballistája szerint az az egészséges, ha az edzőtábor végén lesznek feszültségek.

Három edzőmeccsen eddig négy gólt szerzett Rajczi Péter, szóval úgy tűnik, a sérülésektől gyötört őszi szezon után formába lendült az NB II-es Kisvárda Master Good csatára. A 34 éves, 11-szeres válogatott csatár megjárta Angliát és Olaszországot is, így a mostani felkészülés kapcsán a korábbi tapasztalatairól is faggattuk.

Szombaton mínusz kilenc fokban kezdődött és mínusz hétben ért véget az edzőmeccsük. Milyen élmény ilyen körülmények között pályára lépni?

Rajczi Péter: Be kell kenni magunkat melegítőkrémmel, alaposan be kell melegíteni, aztán néhány perc alatt meg lehet szokni a hideget. Ilyenkor nagyobb a sérülésveszély, hiszen az izületek a hideg és a műfű miatt jobban igénybe vannak véve, de hozzászoktunk, hiszen több mint három hete edzünk, úgyhogy igyekszünk megfelelni az elvárásoknak.

Már nem kell sokáig vacogniuk, hiszen csütörtökön kezdetét veszi a törökországi edzőtáborozás.

Rajczi Péter: Tudunk alkalmazkodni a körülményekhez, itthon is képesek voltunk akár már a taktikai gyakorlásra, akár pedig a személyre szabott feladatok elvégzésére. Tapasztalatból tudom, hogy Törökországban az eső szokott nehézséget okozni, de az lesz majd érdekesebb, amikor visszajövünk a hidegbe.

A kisvárdai csapatban néhány játékosnak nagy élményt jelent, hogy külföldi edzőtáborban vehet részt. Egy korábbi válogatott futballista, akinek számtalan ilyen élményben volt már része, megbecsüli ezt a lehetőséget?

Rajczi Péter: Persze, hiszen az edzőtábornak az a lényege, hogy jó körülmények között gyakoroljunk, és megtaláljuk azt a harcmodort, amit az első meccseken alkalmazunk majd. Szinte kétnaponta játsszuk majd a meccseket, sokan vagyunk, felváltva kapjuk majd a lehetőséget. A köztes időben lehet regenerálni, a taktikát, illetve a pontrúgásokat gyakorolni. Az edzők érthetően ragaszkodnak hozzá, hogy el tudják vinni edzőtáborba a csapatukat, nyilván a játékosnak is jó ez. Tíz nap azért elég hosszú idő, a végén lesznek feszültségek az edzéseken...

Meccsek az indulás előtt

Az elutazás előtti napon is két edzőmeccset játszik a Kisvárda Master Good. Szerdán 11 órától előbb az NB III-as Cigánd, majd 13 órától a DVSC vegyes csapata lesz a vendég a várkerti műfüvön. Antalyában szombaton lép először pályára a csapat, akkor a japán FC Vaze lesz az ellenfele.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. január 27-i számában és a kelet.hu-n olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!