szon-sportoldal

2016.01.11. 13:17

Marso-NYKK - A fordítás után eltűnt az elán

Nyíregyháza - Hazai pályán zsinórban ötödször veszített a Marso-Nyíregyháza, ahol a keményebb munkában bíznak elsősorban.

Nyíregyháza - Hazai pályán zsinórban ötödször veszített a Marso-Nyíregyháza, ahol a keményebb munkában bíznak elsősorban.

Igazi élcsapattá vált a tavaly még a bentmaradásért küzdő Zalaegerszeg, és elvileg ki lehet kapni egy olyan csapattól, amely korábban nyert Székesfehérváron és Szolnokon is, csakhogy a Marso-Nyíregyháza nincs abban a helyzetben, hogy esélyeket szalasszon el. Ráadásul a második negyedben (amely játékrész 33–11-es részeredmény hozott) kiderült, nem volt verhetetlen az irányítóját, James Kinney-t nélkülöző ellenfél.

– Nem azt beszéltük meg, hogy az elején ennyire lassan fogunk játszani, mert az a Zalaegerszegnek kedvez – mondta a 81–71-es vereséget követően Sitku Ernő, a Kék Cápák szakmai igazgatója. – Ez azzal járt, hogy az ellenfél kontrollálni tudta a mérkőzés elejét, és elhúzott. A második negyedben játszottunk úgy, ahogy kell, sokat futottunk, működött a letámadásunk. A folytatásra hiába kértem ugyanazt az erős védekezést, amit a második negyedben láthattunk, utána abból már nem sok minden valósult meg. Tudom, hogy fárasztó az egész pályás letámadás, de nagyobb elánt vártam volna a csapattól, mert amikor újra előkerült mindez, akkor már reálisan nem volt esélyünk a fordításra. Ráadásul támadásban sem azt játszottuk, amit kellett volna, kívülről tüzeltünk, ahelyett, hogy mentünk volna be a gyűrű alá. Így lehetőséget sem adtunk arra, hogy faultokat fújjanak a játékvezetők.

Zsinórban ötödször kapott ki hazai pályán a nyíregyházi csapat, amely a Bem-iskolában október 10-e óta nyeretlen. Azóta nyert ott a Falco KC, a Kecskemét, a Sopron, az Alba Fehérvár és a Zalaegerszeg is – a felsoroltak közül tavaly hármat (Falco, Alba, ZTE) is sikerült legyőzni hazai környezetben. Magyarán, ezek a győzelmek hiányoznak fognak a végelszámolásnál. De várható-e bármilyen lépés a jobbítás reményében?

– Még keményebben kell dolgozni – felelte erre a szakmai igazgató.

Ami azt illeti, erre most lesz is idő, hiszen a MAFC elleni mérkőzést a fővárosiak kérésére, a nyíregyháziak beleegyezésével február 21-re halasztották. Így a hétvégén meccs nélkül marad a Blue Sharks, amely legközelebb január 23-án, a Kaposvár elleni hazai találkozón lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!