szon-sportoldal

2016.01.08. 09:35

Valamit elrontottak a baktaiak - szódával elmegy, de talán még úgy sem

Baktalórántháza - A korábbi sikeres időszak után túlságosan elkényelmesedett a Baktalórántháza.

Baktalórántháza - A korábbi sikeres időszak után túlságosan elkényelmesedett a Baktalórántháza.

Szódával elmegy. De ez talán még úgy sem. Valami nagyon nem klappolt – Baktalórántházán. A megyei első osztályú futballcsapat nem is annyira titkos favoritja volt a bajnokságnak, de még a legóvatosabbak is minimum tűzközelbe, vagyis a top háromba vizionálták. Ehhez képest meglehetősen lelombozó az őszi teljesítmény, pláne az előző évek nagy alakításai után. Az elszúrt rajtot követően hiába várta mindenki, leginkább, persze az érintettek a feltámadást, ez egyre csak késett. ...és istenigazából nehéz megmagyarázni, miért?

– Ez a szereplés természetesen óriási csalódás – szögezte le elöljáróban Illés László, a Baktalórántháza játékos-edzője. – Bár a játék képe a mérkőzéseken nem ezt mutatta, mert többségében semmivel nem voltunk rosszabbak az ellenfeleknél, sőt, a tényekkel viszont nem lehet vitatkozni. A futballt gólra játsszák, ahol az eredmény minősíti az elvégzett melót. Ezek szerint valamit elrontottunk, holott úgy érzem, a felkészülésünk jól alakult. A gyenge teljesítménynek több oka is van: az egyik legfontosabb, hogy a korábbi sikeres időszak után egyszerűen elkényelmesedtünk. A meccseken látott baktai csapat nem a racionális célfutballt játszotta, hanem a labdatartásra épülő, langyos focit műveltük, mindemellett hiányoztak a mélységi beindulások, nem vállaltuk a rizikót a kulcspillanatokban. Kicsit ugyan ellentmondásos a dolog, mivel ettől függetlenül jó néhány helyzetet kialakítottunk, a ugyanakkor döntő szituációkban általában az ellenfelek szereztek gólt. A másik gond az volt, ami korábban nagyban jellemzett minket, a pontrúgásból elért gólok hiánya. Tudhatjuk, hogy a legnehezebb időszakokban ezek a gólok átsegíthetik a csapatot a holtponton. Máskor egy szezonban húsz gólt lőttünk pontrúgásból, ősszel mindössze négyet sikerült, abból kettő az utolsó meccsen. Végül, a szerencse hiányára is foghatnám a történteket, de az nem én lennék, mert nekem elvem, hogy ennek érdekében is tenni kell.

Illés László nem kertelt. Noha nyilvánvalóan bízik a veretesebb folytatásban, viszont...

– A rossz produkció dacára nyugalom van a csapat háza táján, mindenki tisztában van azzal, hogy ezt az őszt már egy jó tavasszal sem tudjuk elfeledtetni, de a kozmetikázásra mindenképpen szükség lesz. Két-három fiatal, sikerre éhes játékos igazolását tervezzük, de a komolyabb átalakítás a nyár feladata lesz.

Baktai bizonyítvány

A Baktalórántháza megyei I. osztályú csapatának őszi mutatói

A bajnoki állás: 12. Baktalórántháza 15 4 4 7 34–28 16

Otthon: 7 2 3 2 15–11 9

Idegenben: 8 2 1 5 19–17 7

A házi góllövőlista. 15 gólos: Marics Gábor. 6 gólos: Szabó Róbert. 3 gólos: Balogh Gábor. 2 gólos: Csordás Gergő, Lakatos István, Molnár Levente. 1 gólos: Balogh Zsolt, Illés László, Miskolczi László. Öngól: Asztalos Gergő (Nagyhalász).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!