szon-sportoldal

2016.02.15. 13:50

Marso-Nyíregyháza - A siker az igazi nyugtató

Nyíregyháza - Ugyan eleinte kudarckerülő volt a csapat magatartása, de csak elkerülték az újabb kudarcot a Marso-Nyíregyháza élvonalbeli férfi kosárlabdázói.

Nyíregyháza - Ugyan eleinte kudarckerülő volt a csapat magatartása, de csak elkerülték az újabb kudarcot a Marso-Nyíregyháza élvonalbeli férfi kosárlabdázói.

Véget vetett negatív szériájának a Marso-Nyíregyháza, a szombati Szeged elleni 75–70-es győzelem azt is jelentette egyben, hogy az élvonalbeli férficsapat nem állította be az előző bajnokságbeli negatív rekordját, amikor kilenc meccset veszített el zsinórban. Most „csak” nyolcat, de a lényeg, hogy a győzelem erőt adhat a továbbiakhoz, leginkább a vasárnapi MAFC elleni budapesti alsóházi rangadóhoz.

– Mondtam a fiúknak a meccs után az öltözőben, hogy van egy jó hírem: a következő esti edzésen focizni fogunk – utalt a győztes meccseket követő szertartásra Sitku Ernő, a Blue Sharks szakmai igazgatója, és ezt a november 21-i jászberényi siker óta egyáltalán nem élhették át a játékosok. – Sok erőt adhat a győzelem és az is, ahogyan játszottunk. A huszonhét eladott labda a szegediek részéről valóban nagyon sok, de ehhez kellett a mi védekezésünk is. Kicsit kockázatos volt egész pályán védekezni, nem lehetett tudni, hogy bírjuk-e majd végig, de megérte. Látszott a kezdésünkön, hogy kevés az önbizalmunk, a védekezés már ekkor is rendben volt, de kihagytuk a tiszta helyzeteinket. Olykor pedig el sem dobtuk, mert a magyar kosárlabdára jellemző kudarckerülő magatartás szerint játszottunk. A felelősséget fel kell vállalni, és amikor ez megtörtént, átbillentünk a holtponton, és a jövőben is ugyanezt a lelkesedést várom el, amit most is kitettünk a pályára.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. február 16-i számában és a kelet.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!