szon-sportoldal

2016.02.03. 11:53

Marso-NYKK - Csendes beletörődés

Nyíregyháza - A körön kívülre került Brane Savic edz, ha kell játszik, ha ajánlat érkezik érte, távozhat a Marso-Nyíregyházától.

Nyíregyháza - A körön kívülre került Brane Savic edz, ha kell játszik, ha ajánlat érkezik érte, távozhat a Marso-Nyíregyházától.

Brane Savic a kispadon. Aztán csapaton kívül. Furcsa volt őt így látni, illetve nem látni azok után, hogy 2005 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal meghatározó figurája a nyíregyházi férfi kosárlabdázásnak.

Három részletben (2005-2009 között, 2010-2011-ben valamint 2014-től) ezidáig 198 NB I A csoportos meccset játszott a Marso-NYKK, illetve a Marso-Nyíregyháza (újabban Nyíregyháza Blue Sharks) színeiben, ezzel klubrekorder.

A szlovén-magyar irányító az amerikai Jawan Davis érkezésével vált létszámfelettivé a PVSK elleni idegenbeli meccsen, miután klubja nem vállalta be az ötödik légiós foglalkoztatásáért kifizetendő négymillió forintot.. El lehet fogadni ezt a döntést?

– Kénytelen voltam beletörődni – válaszolta megkeresésünkre Brane Savic. – Amikor megérkezett az új játékos, számítottam rá, hogy ez történik majd. A múlt héten módosítottuk a szerződésemet, aminek most már az is része, hogy amennyiben lesz jelentkező csapat értem, akkor bajnokság közben szabadon távozhatok. Amíg ez nem történik meg, addig edzek becsülettel, ugyanúgy, mint eddig. Ha pedig szólnak, hogy játszanom kell, játszani fogok legjobb tudásom szerint, ha kiszorulok a csapatból, azt is tudomásul veszem. Várok a sorsomra.

Savic előtt mindenesetre a szombati, Szolnok elleni hazai bajnokin ismét megnyílhat az út, hiszen a bajnok elleni meccsen vele együtt négy légiós áll Sitku Ernő rendelkezésére. Malcolm Miller ugyanis hazautazott Amerikába, hogy a múlt héten elhunyt nagymamája temetésén leróhassa a kegyeletét, és a tervek szerint csak vasárnap tér vissza. Ez lehet Savic 199. bajnoki mérkőzése nyíregyházi mezben.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!