szon-sportoldal

2016.02.01. 11:27

Marso-NYKK - Több volt, mint fellángolás

Nyíregyháza - A magyar játékosok teljesítményével elégedett a szakvezető, a légiósok közül akadt, aki katasztrofálisan játszott a Marso-Nyíregyháza színeiben a pécsi mérkőzésen.

Nyíregyháza - A magyar játékosok teljesítményével elégedett a szakvezető, a légiósok közül akadt, aki katasztrofálisan játszott a Marso-Nyíregyháza színeiben a pécsi mérkőzésen.

Pécsen sem szakadt meg a Marso-Nyíregyháza negatív szériája, az NB I A csoportos férficsapat zsinórban hatodik vereségét szenvedte el. Beleértve a szombati mérkőzést (66–82) is, ebben a periódusban háromszor maradt hetven szerzett pont alatt a legénység, egyszer-egyszer pedig 70 és 71 pontig jutott, csak az Alba Fehérvár ellen termelt annyit (87), ami normális esetben elég lehet a győzelemhez. A baranyai bajnokin egy-egy fellángolás kevés volt a meglepetésszerzéshez.

– Fellángolásnál azért több volt az, amit a második félidőben nyújtottunk, mert akkor úgy kosárlabdáztunk, küzdöttünk és kapartunk, ahogy végig kellett volna – ecsetelte a történteket Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Húszpontos hátrányból feljöttünk háromra, és ekkor több lehetőségünk is volt az egyenlítésre, de vagy kicsúszott a labda az üres dobóhelyzetben lévő játékosunk kezéből, vagy létszámfölényes lerohanásokat rontottunk el, háromszor is. Az pedig törvényszerű, hogy az ellenfél megbünteti, ha nem sikerül élni ennyi eséllyel. Mindenesetre csapatunk magyar játékosairól csak elismeréssel beszélhetünk, ők kellettek hozzá, hogy egyáltalán visszajöjjünk a mérkőzésbe a harmadik negyedben.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. február 2-i számában és a kelet.hu-n oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!