szon-sportoldal

2016.02.19. 09:37

Mindjárt a szezon meccsével kezdnek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Kölcsey legfőbb riválisánál nyitja a tavaszi szezont, férfi fronton is rangadók várnak a szabolcsi csapatokra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Kölcsey legfőbb riválisánál nyitja a tavaszi szezont, férfi fronton is rangadók várnak a szabolcsi csapatokra.

Több, mint két hónapos csendélet után folytatódik a kézilabda NB II-es bajnokság. Az Észak-keleti csoportban érdekelt három szabolcsi együttes közül legjobban álló, jelesül a tabella tetején trónoló Tiszavasvári mindjárt szomszédvári rangadóval kezdi a tavaszi szezont – Hajdúnánáson. Noha a fürdővárosiak finoman szólva sem szerepelnek jól, némiképp árnyalja a képet, hogy bár csupán egy riválist előznek meg, ponthátrányuk olyannyira csekély, hogy a középmezőny lőtávolon belül van számukra. A vendégeknek pedig nyilván egy céljuk lehet, minél eredményesebben zárni az összecsapást.

A negyedik helyen posztoló Kisvárda vasárnap (kezdés: 16 óra) a nyolcadik Mezőkövesdet fogadja. A házigazda optimizmusát növelheti, hogy az átlövő Molnár Zoltán érkezésével még ütőképesebb lesz a támadójáték, az új szerzemény – jó néhány góllal – akár a dobogóra is „felsegítheti” az együttest. A Fehérgyarmat viszont nyilván nem szeretne leszorulni onnan, a harmadik pozícióban posztoló gárda viszont kőkemény fellépéssel rajtol: a táblázaton második Miskolc otthonában próbál maradandót alkotni.

A női fronton érintett, nem mellesleg az élen tanyázó Kölcsey DSE-Nyíregyháza – ugyancsak vasárnap – a Hajdúböszörményhez látogat. Ez a találkozó akár az évad mérkőzésének is titulálható, tekintve, hogy a hajdúságiak legfőbb vetélytársként a második helyen nyomulnak. Jelenleg három ponttal vezetnek a nyírségiek, tehát vereség esetén sem változik a sorrend. Ellenben megkockáztatható, ha nyer a Hadobás-csapat, már nehéz lesz befogni...

A Mátészalkai MTK egy héttel tovább készülhet, mivel „szabadnapos” az idény második felének nyitányán.

KM-KT

Játékosmozgás

Az NB II-es csapatoknál történt téli változások, férfi

Fehérgyarmat

Távozott: Bálint Alexandru (Írország), Strugureanu Rafael (?), Raska Adrián (abbahagyta)

Érkezett: –

Kisvárda

Távozott: –

Érkezett: Molnár Zoltán (Nyírbátor)

Tiszavasvári

Távozott: Kajibás Mátyás (?)

Érkezett: Ménfői Michel (Hajdúnánás)

Női

Kölcsey DSE-Nyíregyháza

Távozott: –

Érkezett: –

Mátészalkai MTK

Távozott: –

Érkezett: Tar Hedvig (Kisvárda)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!