szon-sportoldal

2016.02.18. 13:42

Nyíregyházi PLE - Valóra váltak a bajnoki vágyak

Nyíregyháza - Az egyéniben és csapatban is az élen végzett Agárdy Vilmos triplázik a győri Európa-bajnokságon.

Nyíregyháza - Az egyéniben és csapatban is az élen végzett Agárdy Vilmos triplázik a győri Európa-bajnokságon.

Még az ősszel nagy álmokkal és vágyakkal vágtak neki a 2016-os légfegyveres országos bajnokság felkészülésének a Nyíregyházi PLE sportlövői. Nos, az álmok nagyrészt valóra váltak, hiszen a 12 utánpótláskorú versenyzőből álló csapat az ország legjobbjai közé soroltatott a százhalombattai viadalon.

Országos bajnoki címet szerzett Agárdy Vilmos az ifjúságiak légpisztoly 60 lövéses versenyszámában, ahol klubtársa, Vareha Attila lett a második. Ezek után nem meglepő, hogy Kiss Attilával kiegészülve övék lett a csapat bajnoki címe, míg az NYPLE B csapata Oláh János, Pazár László, Jósa Márk összetételben a nyolcadik lett. Ugyanebben a korcsoportban a légpisztoly 40 lövéses lánycsapat (Pataki Klaudia, Hágen Nikolett, Vékony Orsolya) bronzérmet szerzett.

A fiú légpisztolyosok (ugyancsak 60 lövés) egy korcsoporttal feljebb, a junioroknál is remekeltek: Agárdy Vilmos második, Vareha Attila negyedik, a csapat az ifik között elsőséget szerzett felállásban itt a második lett, míg a Kende Richárd, Cheng Jee Roland, Gál Zoltán összetételű B jelű trió a negyedik.

A Nyíregyházi PLE versenyzői összesen 37 olimpiai pontot gyűjtöttek a bajnokságon, és mivel a verseny Európa-bajnoki válogató is volt egyben, Agárdy Vilmos részt vehet a kövő heti győri kontinensbajnokságon. Veres Andrea tanítványa junior egyéniben és csapatban is indul, illetve a legújabb versenyszámban, a vegyes párosban is, ahol a futócéllövő világbajnok, de pisztolyban is eredményes Major Veronika lesz a partnere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!