szon-sportoldal

2016.03.04. 09:42

Akár a nézőcsúcs is megdőlhet Ibrányban - "Ismeretlen fogalom lesz az elvesztett labda!"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A szatmári rangadó is kőkemény párharcnak ígérkezik, jól kezdő csapatok csatája Sényőn.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A szatmári rangadó is kőkemény párharcnak ígérkezik, jól kezdő csapatok csatája Sényőn.

Egy pozitívum máris akad. A megyei első osztályú bajnokság tavaszi nyitókörének valamennyi mérkőzését lejátszották, holott néhány nappal a rajt előtt néhány „szentélyben” még bokáig ért a víz. A baktaiak utólag talán a Tiszának mentek volna, ha a cudar körülmények miatt elodázódott volna az Ibrány elleni összecsapás. Az Illés-legénység az éllovas legyőzésével jókora önbizalomfröccsöt merített, ami segíthet a sényői túra előtt. Na igen, elvégre a házigazda idegenbeli sikerrel indított, márpedig Mándokra éppenséggel nem győzni járnak a riválisok... Így a felek csatája máris fókuszba kerül, miközben máshol olyan derbire melegítenek, amely az utóbbi időben mindent visz.

Persze, hogy az Ibrány–Nagyhalász rangadóról van szó. Az elmúlt időszakban nem egyszer kiugró nézőszámot produkált a szomszédok csatája, még az ősszel is, pedig akkor nem voltak egy súlycsoportban az érintettek. A Gerliczki-legénység vendégként – öt gólt berámolva – gázolta le riválisát, majd meg sem állt a tabella tetejéig. Azóta annyit változott az ábra, hogy a csaknem teljes mértékben lecserélt halászi együttes idei bemutatkozásaként első bajnoki diadalát aratta, és ki tudja, talán kisüt valami meglepőt a kétségkívül esélyesebb házigazdával szembeni partira. Mindenesetre akár látogatottsági rekordot dönthet vasárnapi meccs....

Nem különben sok jóval, pláne kőkemény párharccal kecsegtet a Mátészalka–Nagyecsed ütközet (a megyei igazgatóság ezt a mérkőzést közvetíti online saját honlapján). Mert bár a hazaiak hátrébb, momentán a tizenegyedik helyen tanyáznak, a kép némiképp csalóka. Az élcsoporttól majdhogynem karnyújtásnyira táboroznak, így bár a látogatók szénája lényegesen jobban áll, korámtsem lefutott a meccs. Mindkét társulat döntetlennel kezdett, de amíg az Ecsed csalódot lehetett a Tuzsérral vívott találkozót követően (1–1), a Szalka kincset érő ponttal távozott Nyírgyulajból.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 17. forduló (kezdés: 14 ifi: 12)

Szombat

Tuzsér (6.)–Tiszavasvári (9.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Újabb játékossal bővült a hiányzók névsora, de tartom a csapatot annyira jónak, hogy meg tudja oldani ezt a feladatot is. Igaz, nem lesz könnyű.

Kiss Gábor, tiszavasvári játékos-edző: – Ahhoz, hogy az előző fordulóban nyújtott gyenge teljesítményünket feledtessük szurkolóinkkal, vezetőinkkel, gyökeres változás kell, hogy beálljon a csapatnál. Játékosaimnak elsősorban fejben kell felnőni a feladathoz, ha elhiszik, hogy képesek – márpedig képesek – kedvező eredményt eléri a nagyon erős Tuzsér otthonában, akkor azt véghez is tudják vinni. Ehhez azonban nincs szükségem nyakkendős futballistákra, csak tudatos, tetrekész, győzni akaró játékosokra.

Tiszalök (16.)–Nyírgyulaj (5.)

Bécsi Richárd, a tiszalöki játékos-edző: – A megye egyik legjobb játékoskeretével rendelkező csapat érkezik hozzánk. Tesszük a dolgunkat és meglátjuk, ez mire lesz elég.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Sajnos, nem úgy sikerült a rajt, ahogy szerettük volna, így mindenképpen javítani és győzni kell.

Mátészalkai MTK (11.)–Nagyecsed (3.)

Siska Attila, mátészalkai edző: – Minden tiszteletem a nagyecsedieké, de hazai pályán természetesen győzni szeretnénk. Ebben sokat segíthet, ha sérültjeink felépülnek a meccsre.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Szomszédvári rangadó elé nézünk. Ha ott folytatjuk, ahol a Tuzsér elleni meccset befejeztük, akkor az bizakodásra adhat okot.

Vasárnap

Sényő-Carnifex (2.)–Baktalórántháza (12.)

Ember Roland, sényői edző: – Jó csapat érkezik hozzánk, de mi sem vagyunk rosszak... Közönségünk, szórakoztató meccsen nyilván hazai győzelmet szeretne látni, ezért úgy fogunk pályára lépni, hogy ennek igénynek eleget tudjunk tenni.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Újabb nemes feladat vár ránk, megállítani a jó erőkből álló Sényőt. Ha az első számú bajnokjelölt ellen ez legutóbb sikerült, meggyőződésem, hasonló teljesítménnyel most sem vallunk szégyent.

Gyulaháza (14.)–Kemecse (13.)

Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – Ahhoz, hogy előrébb lépjünk a tabellán, a hazai mérkőzéseinket nem szúrhatjuk el.

Falatovics László, kemecsei játékos-edző: – Fontos győzelem után utazunk egy jó csapat otthonába.

Ibrány (1.)–Nagyhalász (15.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – A télen sokkal többet és minőségében is jóval komolyabb szinten edzett a csapatom, mint eddig bármikor a pályafutásom során. Mégis úgy érzem, hogy a hét pontos előny egy kissé elaltatott bennünket, edzőt és játékost is beleértve, ezért is lehetett tompább a produkciónk a korábban megszokottól. A labdarúgás viszont ezért is szép sportág, mert azonnali javítási esélyt kapsz, hiszen jön a következő meccs, és ez a következő meccs a legfontosabb a világon számunkra. Mindenki pontosan tudja,hogy mit jelent az Ibrány-Halász szurkolóinknak, nekünk is ugyanilyen fontos! Garantálni eredményt előre nem lehet és nem is szabad, viszont azt igenis garantálom, hogy játékosaim számára ismeretlen fogalom lesz az elvesztett labda vasárnap!

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Nem nekünk áll a zászló, de ez közel sem jelenti azt, hogy ne tennék meg mindent a kedvező eredmény elérése érdekében. Tudom, hogy ez a mérkőzés más, mint a többi, mindenki nagyon készül rá. Ismerjük az ellenfelet, bár megjegyzem, számunkra rosszkor jött, hogy kikapott Baktalórántházán. Azt gondolom, inkább a hazaiaknak van vesztenivalójuk, mi csak nyerhetünk a szomszédvári rangadón...

Szatmár Unió FC (7.)–Tiszakanyár (10.)

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Hazai pályán szeretnénk feldtetni a legutóbbi fiaskót, ami nem lesz egyszerű, tekintve, hogy egy pótkocsi sérültünk van.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Megpróbáljuk folytatni azt a lendületes, támadószellemű focit, amit az utóbbi időben produkáltunk. Ha ez sikerül, akkor nem féltem a fiúkat – szinte sehol.

Szakoly (4.)–Mándok (8.)

Hokk Béla, szakolyi edző: – Remélem, a múlt heti játékot tudjuk folytatni, csak egy kicsit eredményesebben...

Borza László, mándoki edző: – Láttam a Szakoly tiszavasvári meccsét a múlt héten, amelyen nagyon jó első félidőt produkált. Ebből kiindulva csak makszimális koncentrációval lehet keresnivalónk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!