szon-sportoldal

2016.03.31. 13:02

Együtt lépnék át a siker jelentette célvonalat

Nyíregyháza - A Szabolcs Takarék erre az évre is szerződött fiatal sportolókkal, akik között egy ifjú hölgy is feltűnt.

Nyíregyháza - A Szabolcs Takarék erre az évre is szerződött fiatal sportolókkal, akik között egy ifjú hölgy is feltűnt.

Örömünnepnek nevezte a csütörtöki napot Bede József, a Szabolcs Takarék elnök-igazgatója. A pénzintézet számára évről évre fontos, a társadalmi szerepvállalást jól szimbolizáló esemény, amikor szerződést kötnek három fiatal, tehetséges sportolóval. A cégvezető a tőle megszokott alapossággal ismertette szövetkezet elmúlt évi eredményeit, ami alapján nyomban megállapíthattuk, hogy nincs szégyenkeznivalójuk az amúgy sikeres sportolókkal szemben sem.

Szokás szerint három helyi kötődésű fiatallal írták alá a 2016-os megállapodást, ám a szereposztás némileg változott. Az olimpiai szereplésben reménykedő magasugró, Bakosi Péter és a juniorok korosztályát már teljesen meghódító, a felnőttek között is egyre számottevőbb eredményeket elérő golfozó, Závaczki Bálint (mindketten a Nyíregyházi Sportcentrum sportolói) mellé ugyanis a NAC Nyíregyháza ifjú asztaliteniszezője, Laskai Írisz került – úgy is, mint az első hölgysportoló, akit külön is támogat a Szabolcs Takarék.

Noha Írisz még csak idén lesz 13 esztendős, edzője, Dorogi János hosszasan sorolta az eredményeit, amelyek közül az élre kívánkozik a saját korosztályában meglévő majd’ hároméves veretlensége, a válogatott színeiben elért nemzetközi eredmények, no meg az, hogy Túróczy evangélikus iskola diákja tagja annak az európai tehetségprogramnak, amely arra jött létre, hogy a 2020-as, de legkésőbb a 2024-es olimpiára megtörjön az ázsiaiak hegemóniája.

A két fiatalember pályafutása ehhez mérten már nyitott könyv volt a megjelentek előtt, csak 2015-ről szólva Závaczki Bálint valamennyi junior nyílt nemzetközi versenyen dobogós lett, a litván és az osztrák viadalon a második helyezést szerezte meg, ezen eredmények jóvoltából felkerült a felnőtt világranglistára is. Bakosi Péter is legeredményesebb éveként tekinthet vissza 2015-re, hiszen felnőtt fedett pályás Európa-bajnokságon indulhatott és szabadtéren – a harmadikkal azonos eredménnyel – az ötödik helyen végzett az U23-as kontinensbajnokságon, miközben itthon végig veretlen maradt.

A szerződések szentesítése után pedig Bede József a lehető legfrappánsabb idézetet nyújtotta át útravalónak a három reménység felé: „A siker akkor jön, ha elkötelezed magad, hogy eljuss a célba, és ég benned a szenvedély, hogy átlépd a célvonalat.”

Hiszen a cél az, hogy a legmegfelelőbb helyre kerüljön az anyagi és erkölcsi támogatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!