szon-sportoldal

2016.03.01. 11:58

Elvérzett a Csenger is - háromból semmi, de nem a világvége

Nyírgyulaj, Csenger, Újfehértó, Nyíregyháza - Az élvonalban szereplő Nyírgyulaj először nem szerzett gólt az idényben.

Nyírgyulaj, Csenger, Újfehértó, Nyíregyháza - Az élvonalban szereplő Nyírgyulaj először nem szerzett gólt az idényben.

A nyírgyulajiak nem viccelnek, A futsal élvonalban szereplő nyírségiek – az Európa-bajnokság miatt beiktatott egy hónapnál is hosszabbra nyúlt szünet közben – tovább acélosították soraikat. A többszörös utánpótlás válogatott, Faragó Lajost a bajnoki címvédő Győri ETO adta kölcsön, míg a debreceni Kondás Kristóf (igen, édesapja a Loki NB I-es nagypályás együttesének trénere...) idestova egy esztendeje gyakori vendég az edzéseken, a szakmai stáb pedig kezdeményezte átigazolását.

Naná, hogy mindketten a Lovas-legénységgel tartottak Budaörsre, az Aramis elleni meglehetősen nagy téttel bíró találkozóra. A legjobb hat közé vágyó csapatok csatája arról hivatott dönteni, melyik fél kerül kedvezőbb pozícióba a felsőházi rájátszásért vívott egyre ádázabb küzdelemben.

Nos, az Aramis nyert, így három fordulóval az alapszakasz zárása előtt lépéselőnybe került. A vendégek három pontnyi hátránya a biztos bennmaradást jelentő hatodik helytől három pontra hízott, ami, persze még egyáltalán nem a világvége. Azt már csak halkan tesszük hozzá, a teljes szezon során ez volt az első meccs, amikor a Gyulaj egyszer sem tudott a kapuba találni...

Ugyancsak balul végződött mindkét NB II-es megyei együttes aktuális fellépése. A Nyíregyházi Ezüstcsikók az élen táborozó Kincsem Lovasparkkal szemben maradtak alul – újfehértói otthonukban. Mindazonáltal a házigazda alaposan feladta a leckét a bajnokságot toronymagasan, immár tizenegy ponttal vezető látogatóknak. A Geliczki-gárda csaknem eltűntette az első félidőben ,,begyűjtött” háromgólos hátrányát, sőt, a helyzetek alapján akár bombameglepetés, hazai győzelem is születhetett volna.

Elvérzett a Csenger is. A szatmáriak mentségére szóljon, hogy – az egyaránt sérülés miatt kidőlt – Balogh Árpád és Bodó Richárd, tehát két frontember nélkül eleve halványabb reményekkel utazott Csömörre. Ráadásul a Szilágyi-alakulat négy kapufát lőtt, azaz a jó erőkből álló REAC ellen okkal gondolhatják: a soros kibabrált velük...

A Csenger továbbra is második, míg az Ezüstcsikók tizenegyedik helyen tanyáznak.

KM-KT

Futsal: NB I, 15. forduló

Aramis SE–Nyírgyulaj KSE 2–0 (1–0)

Budaörs, 100 néző, v.: Vass I., Horváth Z..

Nyírgyulaj: Pallai G. – Angyalos A., Siska G., Nagy I, Varga D. Csere: Kriston D., Lovas N., Faragó L., Tóth B., Kondás K., Pálvölgyi B., Oxi R., Fekete G. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Ábel P., Szeghy Sz.

További eredmények: Haladás–Göcsej Zalaegerszeg 4–1, Berettyóújfalu–Rubeola FC 8–4, Vasas–Futsal Veszprém 3–5, Dunaferr–Rába ETO 5–6.

A bajnokság állása: 1. Rába ETO 40 pont/15 mérkőzés, 2. Haladás 33/15, 3. Berettyóújfalu 32/15, 4. Dunaferr 28/15, 5. Veszprém 24/15, 6. Aramis 20/15, 7. Nyírgyulaj 17/15, 8. Göcsej Zalaegerszeg 16/15, 9. Vasas 10/15, 10. Rubeola 0/15.

NB II., Keleti csoport, 17. forduló

Nyíregyházi Ezüstcsikók–Kincsem Lovaspark 2–3 (1–3)

Újfehértó, 100 néző, v.: Takács I., Erdélyi T.

Ezüstcsikók: Tóth N. – Balogh Gy., Orosz D., Makai I., Somogyi T. Csere: Torma T., Orosz D., Gergely T., Kristófi S., Gergely B., Torma T. Edző: Gerliczki Máté.

Gól: Somogy T., Torma T.

REAC–Csenger Futsal 7–4 (3–3)

Csömör, 20 néző, v.: Deme R., Molnár L.

Csenger: Szabó J. – Pankotai I., Balogh P., Geletey Z., Mándi L. Csere: Juhász N., Csorvási T., Katona P., Gaál K., Rigó A., Osváth S. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Mándi L. 2, Balogh P., Katona P.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!