szon-sportoldal

2016.03.30. 11:01

Laskai Írisz a hátán vitte a válogatottat

Nyíregyháza - Laskai Írisz a csapatmérkőzések során nem hibázott az osztrák nemzetközi asztalitenisz-bajnokságon.

Nyíregyháza - Laskai Írisz a csapatmérkőzések során nem hibázott az osztrák nemzetközi asztalitenisz-bajnokságon.

Immár tizenhatodik alkalommal rendezték meg Linzben, a negyven asztalos TipsArenában az osztrák utánpótlásbajnokságot, amelyen a 11-től a 18 évesekig valamennyi korosztály képviselői az asztalhoz állnak. A viadalról nem hiányozhattak a magyarok sem, akik két kategóriában is megszerezték a csapatverseny elsőségét.

Az U11-es (mini újonc) fiú- mellett az U13-as (újonc) lányválogatott is a dobogó tetejére állhatott, utóbbi csapatnak tagja volt Laskai Írisz, a NAC Nyíregyháza korosztályos ranglistavezetője. Mit tagja volt – a hátán vitte a csapatot, egyesben egyetlen vereséget sem szenvedett, párosban is csak egyszer veszítettek Pad Franciskával, így a német klubcsapat, a Hessischer TV elleni elődöntő izgalmasra sikeredett, de Laskai két valamint Pad egy egyéni győzelmével itt is sikerült kiharcolni a győzelmet.

Miként a finálában is, nem akármilyen izgalmak közepette. Ezek után kell-e említeni, Laskai Írisz volt újra a kulcsfigura, a nyíregyházi hölgy mindkét egyéni győzelmét 3:2-es nagy csatában szállította és a párost is döntő szettes küzdelemben nyerték meg. A döntő tehát igazán méltó volt a mérkőzés rangjához.

Ezek után egyesben is a verseny egyik favoritjának számított a NAC játékosa, és sokáig jól is alakultak a dolgai. A selejtezőben és a főtábla első mérkőzésén aratott győzelmekkel a legjobb nyolc között találta magát, ahol ezúttal nem volt szerencséje az ötödik játszmás összecsapással, hiszen 2:1-es előnyről veszített a norvég Katarina Wetzel ellen, akit januárban Budapesten, a magyar nemzetközi bajnokság elődöntőjében legyőzött. Írisz így lemaradt az éremről, a versenyszámot pedig az a horvát Hana Arapovic nyerte, akit a csapatküzdelmek során legyőzött a nyíregyházi hölgy...

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. március 31-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!