szon-sportoldal

2016.03.01. 09:39

Leveleki Bence - Bajnoki cím hármasban és négyesben

Nyíregyháza - Leveleki Bence egy aranyesélyt szalasztott, majd teljesítette az ifi Európa-bajnokság szintjét.

Nyíregyháza - Leveleki Bence egy aranyesélyt szalasztott, majd teljesítette az ifi Európa-bajnokság szintjét.

A fedett pályás versenyidőszak záróakkordjaként rendezték meg az ifjúságiak és a juniorok országos bajnokságát, amelyen a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői két-két arany- és ezüst-, valamint egy bronzérmet szereztek, és ezek mellett több döntős helyezést is elértek.

Az érmek közül háromból is kivette a részét az ifjúságiak között versenyző Leveleki Bence – kettőt egymaga szerzett, a 4x200 méteres bajnok váltócsapatnak pedig második embere volt. A csapat tagjai voltak: Téglási Ákos, Leveleki Bence, Kovács Máté és Szabó Kristóf, edzőik pedig Bakosiné Szenczi Erika, Szalka Géza és Széles Imre.

Ami pedig az egyéniben szerzett medálokat illeti, Leveleki Bence távolugrásban favoritként második lett, míg hármasugrásban kétharmados nekifutásból is 14.69 métert ért el, ami 23 centivel jobb, mint a nyári tbiliszi ifjúsági Európa-bajnokság kiküldetési szintje, és nem mellesleg aranyérmet ért.

A teljes cikk a Kelet-Magyarországban és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!