szon-sportoldal

2016.03.19. 16:51

Nyíregyházi KC a Nyírbátor ellen! Ilyenkor eltűnik a különbség…

Nyírbátor, Nyíregyháza - Szombaton Nyírbátor–Nyíregyháza megyei kézilabda-rangadót rendeznek.

Nyírbátor, Nyíregyháza - Szombaton Nyírbátor–Nyíregyháza megyei kézilabda-rangadót rendeznek.

Hiába a hétközi langymeleg, Váczi Sándor megfázott. A Nyírbátor NB I. B-s férfi kézilabdacsapatának edzője abban persze nagyon bízik, hogy „fiai” nem fáznak majd rá a Nyíregyházi KC ellen szombaton (kezdés: 18 óra) esedékes megyei rangadón.

Nem ragozza a témát

Tény, a házigazda Váczi-legénység a legutóbb Ózdon aratott győzelemmel újabb, öles lépést tett a meghatározott cél teljesítése, vagyis a kiesés elkerülése érdekében. Ugyanakkor a harmadik helyen táborozó NYKC-val szemben finoman szólva sem a hazaiak az esélyesek. Az őszi „odavágót” 31–24-re bukta el a Bátor, ez az összecsapás viszont – gyaníthatóan – szorosabban alakul…

– Vannak gondjaink, egyelőre kérdéses, milyen összeállításban lépünk színre – jelezte Váczi Sándor, hogy közel sem fenékig tejfel az élet. – De aki ott lesz, mindent meg fog tenni a kedvező eredmény eléréséért. Mondhatnám az ilyenkor szokásos lózungokat, de nem akarom túlragozni a témát. Talán annyit megjegyeznék, úgy kalkulálunk, tizennyolc pont megszerzése feltétlenül szükséges a biztos bennmaradáshoz, jelenleg ugyebár tizenhatnál tartunk, jó lenne minél hamarabb begyűjteni a még hiányzó kettőt.

Hír még a nyírbátori együttes háza tájáról, hogy a már huzamosabb ideje hiányzó Dobos Balázs szerdán térd­műtéten esett át, a beálló felépülése hosszabb időt vesz majd igénybe.

Győzni mennek

– Az ilyen presztízsmérkőzéseknél nem számít semmi, eltűnik a tabellán elfoglalt helyezések között különbség, vagy az, hogy idegenben, netán otthon játszik a csapat – kezdte az esélylatolgatást Varga Zsolt, a megyei derbin vendég Nyíregyházi KC szakmai igazgatója. – Ismerjük egymást, nehéz lesz újjal kirukkolni. A nyírbátoriak békési és szegedi döntetlenje, de főként az ózdi győzelme tiszteletet parancsoló.

– A szombati vendéglátók védekezésben kemények, támadásban pedig sok passzal operálnak, viszont híján vannak igazán hatékony átlövőknek – folytatta Varga Zsolt. – Elsősorban Erdős Zoli és Vasas Gyurci személyében gyors kontrákkal is veszélyesek, ezt fegyelmezett visszarendeződéssel akarjuk majd semlegesíteni. Úgy vélem, teljesen felkészülten várjuk a szombati megmérettetést. Nincs sérültünk, a hangulat jó, a fiúk elszántak, amire szükség is lesz, hiszen céljaink eléréséhez nyernünk kell. Győzni megyünk Nyírbátorba! – szögezte le Varga Zsolt.

KM-KT, ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!