szon-sportoldal

2016.04.26. 13:28

A csengeri katlanban a listavezető is ,,megfázott”

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Nyírgyulaj rossz kezdés után tisztességesen helytállt a Haladás otthonában.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Nyírgyulaj rossz kezdés után tisztességesen helytállt a Haladás otthonában.

Második mérkőzését is elvesztette a Nyírgyulaj élvonalbeli futsal bajnokság felsőházi rájátszásában. A nyírségiek a 11. percben már 4–0-ás hátrányban voltak az éremesélyes Haladás otthonában, amikor ráadásul Kriston Dávid kapust kiállították. Mindazonáltal a vendégek nem omlottak össze, sőt, a szünet után feltámadva szűkítettek a különbségen.

Ugyanakkor Csengerben játszották az NB II. Keleti csoport aktuális rangadóját, amelyen – nem csak a cúgos időjárás miatt – ,,megfázott,, az éllovas Kincsem Lovaspark. A hazai pályán még veretlen (csak a Berettyóújfalu II tudott pontot szerezni a határ menti katlanban...) Szilágyi-legénység ezredszer bizonyította: megszokott közegében gyakorlatilag legyőzhetetlen. Holott nem volt ez egyszerű történet. A cserejátékosok nélkül érkező listavezető 3–1-re vezetett az első félidőben, innentől azonban a csengeriek begyújtották a rakétát, a szokásos módon szintén nagyot alakító közönség hathatós támogatásával, szétzúzva az ellenfél védelmét. Az újabb siker eredményeként a házigazda továbbra is a harmadik helyen táborozik, és három körrel az alapszakasz zárása előtt szinte bizonyos, hogy nem is csúszhat lejjebb.

Mindeközben a Nyíregyházi Ezüstcsikók alulmaradtak Gyöngyösön, így változatlanul is tizenegyedik pozícióban tanyáznak.

KM-KT

Futsal

NB I., felsőházi rájátszás, 2. forduló

Haladás–Nyírgyulaj KSE 6–3 (5–1)

Szombathely, 400 néző, v.: Tamási P., Tolnay A.

Nyírgyulaj: Kriston D. – Angyalos A., Siska G., Kovács I., Nagy I. Csere: Faragó L., Lovas N., Varga D., Szép T., Pálvölgyi B., Pénzes Á., Pallai G. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Németh P. 2, Gyurcsányi Zs., Hegyesi Zs., Hajmási M., Öreglaki N., illetve Faragó L. 2, Siska G. Kiállítva: Kriston D. (11. perc)

További eredmények: Futsal Veszprém–Rába ETO 1–5, Dunaferr–Berettyóújfalu 6–4

Az állás: 1. Rába ETO 13 pont (7 pontot hozott magával az alapszakaszból), 2. Dunaferr 9 (3) 3. Haladás 8 (5), 4.

Berettyóújfalu 7 (4), 5. Veszprém 2 (2), 6. Nyírgyulaj 1 (1)

NB II., Keleti csoport, 23. forduló

Csenger Futsal–Kincsem Lovaspark 7–5 (4–3)

Csenger, 400 néző, v.: Szabó F., Erdélyi T.

Csenger: Szabó J. – Pankotai I., Bodó R., Balogh Á., Balogh P. Csere: Juhász N., Katona P., Szilágyi L., Rigó A., Csorvási T., Csatári Z., Osváth S., Mándi L., Geletey Z. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Bodó R. 2, Pankotai I., Mándi L., Balogh P., Osváth S., Szilágyi L.

Gyöngyös–Nyíregyházi Ezüstcsikók 6–2 (4–0)

Gyöngyös, 100 néző, v.: Katona B., Újhelyi T.

Ezüstcsikók: Tóth N. – Balogh Gy., Kristófi S., Lukács B., Orosz D. Csere: Gergely B., Varga A., Somogyi T., Makai I. Edző: Gerliczki Máté.

Gól: Varga A., Somogyi T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!