szon-sportoldal

2016.04.03. 14:52

Futsal - Nyírgyulaj: nyerni kell, majd szurkolni

Nyírgyulaj - A Csenger rangadót vív Debrecenben. Ütött az igazság órája. Az alapszakasz utolsó fordulóját rendezik hétfőn az élvonalbeli futsal bajnokságban. 

Nyírgyulaj - A Csenger rangadót vív Debrecenben.

Ütött az igazság órája. Az alapszakasz utolsó fordulóját rendezik hétfőn az élvonalbeli futsal bajnokságban. Ami fix: címvédő Győri ETO zárt az élen, ebben nincs semmi meglepő. Egyetlen, ám annál fontosabb kérdés viszont válaszra vár. A felsőházi rájátszást érő hatodik helyért három együttes tusakodik – köztük a Nyírgyulaj.

A képlet pedig pofon egyszerű: amennyiben a pillanatnyilag hetedik nyírségiek hazai pályán, ami ugyebár a nyírbátori sportcsarnokot jelenti (kezdés: 19 óra), legyőzik a sereghajtó Rubeolát, miközben a hatodik pozícióban tanyázó Aramis vereséget szenved az ötödik, már sem előre, sem hátra elmozdulni nem tudó Veszprém otthonában – az újonc Lovas-gárda elkerüli az alsóházi csatározástól, egyben kiharcolja a bennmaradást.

A Gyulaj kezére játszhat az is, ha az Aramis döntetlenre végez a bakonyi városban, persze ebben az esetben is nyernie kell a Ruberolával. szemben. A nevető harmadik egyébiránt a Göcsej Zalaegerszeg lehet, amely a nyolcadik helyről nyomulhat feljebb, de csak akkor, ha mindkét előtte tanyázó egylet elbukik. Erre az opcióra azonban vajmi kevés az esély.

A futsal NB II-ben csupán egyetlen találkozó szerepel a hétfői programban. Méghozzá a a zárókörből előrehozott Debreceni EAC–Csenger összecsapás. A tabellán harmadik szatmáriak számára rangadó lesz a hajdúsági túra, ugyanis két ponttal előzik meg az ötödik DEAC-ot. Ebből egyenesen következik, hogy a Szilágyi-csapat csak akkor tarthatja maga mögött riválisát, ha minimum pontot szerez a cívis városban.

KM-KT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!