szon-sportoldal

2016.04.12. 10:11

Hat meccsen egy híján száz dobott pont

Nyíregyháza - Az amatőr országos diákolimpiai döntőben remekül szereplő nyíregyházi iskolában szombaton rendezik meg a hagyományos kosárlabdázó öregdiák találkozót.

Nyíregyháza - Az amatőr országos diákolimpiai döntőben remekül szereplő nyíregyházi iskolában szombaton rendezik meg a hagyományos kosárlabdázó öregdiák találkozót.

Jubilált az Évisz, hiszen a nyíregyházi Vásárhely Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskola csapatai immár zsinórban tizedik alkalommal jutottak be az amatőr kosárlabdázók V-VI. korcsoportos országos diákolimpiai döntőjébe.

Az ezúttal Kecskeméten megrendezett viadalon 16-16 fiú- és lánycsapat vett részt. Az éviszesek a mezőny első felében végeztek, a fiúk az ötödik, a lányok pedig a hetedik helyezést szerezték meg. A fiúk tornájának pontkirálya a nyíregyházi csapatból került ki, Zajácz Krisztián hat mérkőzésen szerzett egy híján száz, vagyis 99 ponttal lett a döntő legeredményesebb játékosa, egyúttal beválasztották a torna válogatottjába is.

A sportág kapcsán nagy hagyományokkal rendelkező tanintézményhez kapcsolódó hír, hogy április 16-án, szombaton rendezik az Éviszben a öregdiák kosárlabda-találkozót, amelyre várják a szakközépiskola egykori diákjait. (Bővebb információ a www.evisz.hu oldalon).

Amatőr diákolimpia

V-VI. korcsoportos országos döntő, Kecskemét

Fiúk: 5. Nyíregyházi Vásárhely Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskola (Bíró Gergő, Borsy Gábor, Czine Tamás István, Hrobák László, Kováts Marcell, Lakatos Dominik, Moldván Csaba, Nyitrai Szabolcs, Pásztor Dávid, Szabó Dávid Attila, Toldi András Dávid, Zajácz Krisztián, testnevelő-edző: Boczkó Ádám).

Lányok: 7. Vásárhely Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskola (Cserés Krisztina, Csisztu Eszter, István Fruzsina Emese, Kaponyás Klaudia, Karamyan Karine, Maklári Nikolett, Nagy Judit Barbara, Ősz Eszter, Polonkai Beatrix, Sipos Renáta, Tábori Adrien, Tábori Gréta, Valóczki Zsófia, Viktor Bernadett Csilla, testnevelő-edző: Lakatos István).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!