szon-sportoldal

2016.04.29. 08:59

Illik majd köszönteni az édesanyákat, de ez nem kisasszony foci lesz, az biztos!

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A kiesés ellen harcoló csapatok számára nagy alakításra lesz szükség, hogy életben tartsák reményeiket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A kiesés ellen harcoló csapatok számára nagy alakításra lesz szükség, hogy életben tartsák reményeiket.

Labdarúgás. A már mindenkinek agyára menő szél nem vágott rendet a sorok között. A megyei első osztályban beállt a tabella. Legalábbis a legutóbbi körben a dobogón az égvilágon semmi változás nem történt. A táblázat tetején bebetonozódott Ibrány hazai pályán szállította a szokásos győzelmet, a második Nagyecsed pedig – az utolsó utáni pillanatban bevágott tizenegyessel – legyűrte a tavasszal mindössze másodszor kapituláló Nagyhalászt. A Nyírgyulaj döntetlenre volt jó Tiszavasváriban, tartva harmadik helyét. Mivel a megkapaszkodásért hajtó trió (Halász, Gyulaháza, Kemecse) egyaránt elvérzett, így alul sem bolygatta meg semmi az elfoglalt pozíciókat.

Ebből a hármasból a Kemecse cidrizhet leginkább az aktuális fordulóban, mivel az Ibrány érkezik hozzá. Az a gárda, amely bár idén még nem nyert idegenben, valószínűleg már borzasztóan unja ezt az állapotot. A halásziak a masszív Mátészalkával tusakodnak – otthon. Márpedig saját közönségük előtt nagyon megy nekik, kivétel nélkül (négyből négyszer...) csapást mértek a vendégekre. A Gyulaháza is képes nagyot domborítani, amit a Baktalórántháza elkalapálásával már két hete bizonyított. Ugyanakkor hasonló mutatványra kényszerül ezúttal is. Az élmezőnybe „visszatérő” Sényővel szemben nem fér bele a vereség, sőt, minden egyes megszerzett pont szárnyakat adhat vágyainak, vagyis közeleb repítheti a csapatot céljai teljesítéséhez. Akárcsak a Nagyecsedet. A szatmári katlanban kereken két éve legyőzhetetlen Ádámszki-alakulat a Tiszavasvári elleni fellépésen fényezheti tovább vonatkozó statisztikáját.

Az edzőváltás, vagyis Matyi András munkába állása óta még nem bukott meccset a Mándok, mindazonáltal most igazán nehéz leckét kell megoldani – Nyírgyulajban rendszerint vért izzadnak a látogatók a döntetlenért is.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 25. forduló (kezdés: 16 ifi: 14)

Szombat

Kemecse (15.)–Ibrány (1.)

Falatovics László, kemecsei edző: – Komoly csapat érkezik hozzánk.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Győzni kell!

Nyírgyulaj (3.)–Mándok (8.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Az elmúlt hetek döntetlenjei után szeretnénk végre három ponttal gazdagodni, amit a feljövőben lévő Mándok ellen kell megszerezni.

Matyi András, mándoki edző: – Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a három hete tartó veretlenségünket megőrizzük.

Nagyecsed (2.)–Tiszavasvári (12.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Tudjuk, hogy a Vasvárinak minden pontra szüksége van, de számunkra, ahogy eddig is, hazai pályán a győzelem a legfőbb célunk.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Ha a bajnoki tabellát nézzük nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de semmiképpen nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni. Minden játékosomat arra ösztökélek, hogy legyen ez az „ünneprontók ünnepe”, és rontsuk el a nagyecsedi születésnapot – vendéggyőzelemmel.

Vasárnap

Nagyhalász (14.)–Mátészalkai MTK (7.)

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – A Mátészalka újonc, nagyon lelkes csapat, amely gyors játékra törekszik nem utolsósorban figyelemre méltó módon szerepel. Megint fel kell kötnünk a gatyánkat, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Márpedig ez a cél.

Siska Attila, mátészalkai edző: – Ez a Nagyhalász már nem az a csapat, amellyel ősszel találkoztunk, ezért rendkívül nehéz mérkőzésre számítok.

Tiszakanyár (10.)–Baktalórántháza (11.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Ritka hét vége elé nézünk, mert az a csapat érkezik hozzánk, amelyben olyan játékosok és vezetők szerepelnek, illetve dolgoznak, akikkel még én is együtt fociztam. Nem sok ilyen van még! Ugyanakkor eredménytől függetlenül az édesanyákat is illik köszönteni! Mindezek ellenére a két csapatot ismerve nem kisasszony foci lesz, az biztos!

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Ez a meccs is rázósnak ígérkezik a hazai pályán mindig jól szereplő Tiszakanyár ellen. Mindig érdekes mérkőzéseket szoktunk vívni, úgy gondolom, így lesz most is. Remélem, győzelemmel tudunk jobbulást kívánni Geda Gábornak!

Gyulaháza (13.)–Sényő-Carnifex (5.)

Bardi Béla, gyulaházi egyesületi elnök: – Ősszel nagyon csúnyán kikaptunk Sényőn, de nem csak ezért, sokkal inkább a helyzetünkből fakadóan a három pont megszerzése a célunk.

Ember Roland, sényői edző: – A csapatom akkor érzi igazán jól magát a pályán, ha támadhat, ezért nehogy valaki rossz hangulatba kerüljön, a hét végén is erre fogunk törekedni.

Szatmár Unió FC (9.)–Szakoly (4.)

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – A héten az volt a legfőbb feladatunk, hogy a játékosokat kibillentsük a jól megszokott komfortzónájukból, mert még nem értünk el semmit. A mérkőzéseknek az a sajátosságuk, hogy le kell játszani, amelyeken oda kell tenni magunkat, és a harcos énünket kell elővennünk. Ha ez sikerül, szép eredményt érhetünk el.

Hokk Béla, szakolyi edző: – Feri barátomnak azt üzenem, én viszem a sört, ő hozza a pálinkát! Közben megváltjuk a világot, a meccsről pedig csak annyit: győzzön a jobb!

Szabadnapos: Tuzsér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!