szon-sportoldal

2016.04.29. 09:58

Marso-Nyíregyháza - Helyzetbe hoznák magukat

Nyíregyháza - Indul a párharc, amely a bentmaradásról dönt, a Marso-Nyíregyházának egyszer nyernie kell a MAFC otthonában.

Nyíregyháza - Indul a párharc, amely a bentmaradásról dönt, a Marso-Nyíregyházának egyszer nyernie kell a MAFC otthonában.

Kezdődik a mindent eldöntő párharc! Pontosabban már el is kezdődött egyfajta lélektani hadviseléssel, aminek része volt a meccsidőpontok körüli hercehurca. A férfi élvonalban maradásról döntő, az egyik fél második győzelméig tartó osztályozó előtt ment a marakodás a meccsnapokat illetően, és úgy tűnik, ebben a MAFC lett a győztes, hiszen az általuk javasolt napokra írták ki a mérkőzéseket, amelyeket így szombat-szerda-szombat ritmusban játszanak le – utóbbit csak akkor, ha szükséges. Úgyhogy a pályán, szombaton 18 órától a Gabányi-sportcsarnokban immár a nyíregyháziakon, a Kék Cápákon a sor!

– Szerettük volna méltóképpen megrendezni a második mérkőzést, és azt elérni, hogy a jövő héten szombaton fogadhassuk ellenfelünket, ám ehhez ígéretük ellenére a MAFC elöljárói nem járultak hozzá, és mivel a két csapat közösen nem tudott megegyezni az időpontról, a szövetség kiírta szerdára a második meccset – mondta az előzményekről Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Sebaj, megpróbálunk a pályán méltó és nemes választ adni erre. Ami eddig történt, innentől kezdve nem számít, következnek azok a meccsek, amelyek végleg döntenek a bentmaradásunkról. Az első találkozóra koncentrálunk, szeretnénk meglepni és legyőzni a MAFC-ot, amely hozzánk hasonlóan nem futott jó formát az alsóházi középszakaszban. Azon leszünk, hogy mi tudjunk elmozdulni ebből az állapotból.

A két csapat alap- és középszakaszban játszott négy mérkőzését rendre a hazai pályán játszó nyerte. Akadt négyszeri hosszabbításba torkolló történelmi mérkőzés, de olyanok is, amelyek simább eredményt hoztak. A Marsónak a hazai győzelem mellett egyszer idegenben is nyernie kell ahhoz, hogy bentmaradjon. Mikor lesz ezt könnyebb elérni: szombaton vagy az esetleges harmadik összecsapáson?

– Ezt nem lehet tudni előre, mindig az adott esélyt kell megragadni – felelte Sitku Ernő. – Mindenki tudja, hogy mi forog kockán, nagyon jó lenne olyan helyzetbe hozni magunkat, hogy a hazai mérkőzésünkön már a bentmaradásunk legyen a tét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!