szon-sportoldal

2016.05.10. 08:16

A Gyulaj feladta a leckét a bajnoknak

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A szívós nyírségi csapat megszorongatta a jobbára légiósait szerepeltető Győrt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A szívós nyírségi csapat megszorongatta a jobbára légiósait szerepeltető Győrt.

Nagy baj már nem lehet. A Nyírgyulaj egy hete megszerezte első pontját az élvonalbeli futsalbajnokság felsőházi rájátszásában, méghozzá idegenben – Berettyóújfaluban. Egyben bizonyítva, nem a vak szerencse műve, hogy újoncként befurakodott a legjobb hat csapat közé. Ehhez csupán annyit: a Berettyó az aktuális fordulóban elkalapálta a nyírségieknél többre taksált Haladást...

Az viszont senkit nem vágott mellebe, hogy a gyulajiak soros fellépése vereséggel zárult. Elvégre, mégis csak a sportág magyar kirakatcsapata turnézott a nyírbátori sportcsarnokban. A szívós házigazdák azonban feladták a leckét a címvédőnek. Árulkodó tény, hogy a kisalföldiek jobbára a légiósokat szerepeltették,akik végül eldöntötték a meccset. Az már soha nem sül ki, mi lett volna, ha a 0–2-es állásnál, Kovács István szépítő találata után nem kap tizennégy másodperc múlva újabb gólt a Lovas-legénység...

Ugyanakkor – mint arról korábban hírt adtunk – az NB II. Keleti csoportban játék nélkül szerzett három pontot a Csenger, amely persze jobban szerette volna a pályán legyőzni a Szegedet. A csongrádiak azonban lemondták a mérkőzést arra hivatkozva, hogy különböző elfoglaltságok miatt nem volt megfelelő számú bevethető emberük... Mindenesetre immár szentírás, hogy a szatmáriak – a zárókör eredményeitől függetlenül – az előkelő, harmadik helyen fejezik be a szezont!

A Nyíregyházi Ezüstcsikók viszont annak rendje és módja szerint elutaztak Gyömrőre, holott aligha tapsikoltak örömükben, hogy késő este kezdődött a találkozó. De hát ilyen ez a popszakma...

KM-KT

Futsal

NB I., felsőházi rájátszás, 4. forduló

Nyírgyulaj KSE–Győri ETO 1–3 (0–1)

Nyírbátor, 400 néző, v.: Takács I., Szabó F.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Tóth B., Varga D., Kondás K., Siska G. Csere: Pénzes Á., Kriston D., Végső Zs., Kovács I., Fekete G., Pálvölgyi B., Szép T., Faragó L., Lovas N. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Kovács I., illetve Rodriguez, Constatino, Solano

További eredmények: Berettyóújfalu–Haladás 5–2, Dunaferr–Veszprém 6–3

Az állás: 1. Rába ETO 19 pont (7 pontot hozott magával az alapszakaszból), 2. Dunaferr 12 (3), 3. Haladás 11 (5), 4. Berettyóújfalu 11 (4), 5. Nyírgyulaj 2 (1) 6. Veszprém 2 (2)

NB II., Keleti csoport, 25. forduló

Maglód–Nyíregyházi Ezüstcsikók 6–3 (4–1)

Gyömrő, 50 néző, v.: Zimonyi P., Kubicsek M.

Ezüstcsikók: Tóth N. – Balogh G., Gergely B., Varga A., Kristófi S. Csere: Lukács B., Orosz D. Edző: Gerliczki Máté.

Gól: Balogh Gy., Gergely B., Kristófi S.

A Csenger–Szeged mérkőzés elmaradt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!