szon-sportoldal

2016.05.14. 20:13

Nyíregyházi Kosársuli - Egy híján negyven lett közte

Nyíregyháza - Nem tudta megnehezíteni az MTK dolgát a Nyíregyházi Kosársuli a döntő első mérkőzésén.

Nyíregyháza - Nem tudta megnehezíteni az MTK dolgát a Nyíregyházi Kosársuli a döntő első mérkőzésén.

Fura egy közel negyvenpontos vereség kapcsán leírni, de a vesztes szempontjából nem indult rosszul az amatőr női NB I döntőjének első összecsapása. A Nyíregyházi Kosársuli Farkasinszki Orsolya találatával 9–8-ra még vezetett, ami után beindult az MTK, meg sem állt 23–9-ig, majd 43–13-at is mutatott az eredményjelző, amikor Kiss Gabriella hárompontos kosarat szerzett.

A nagyszünetig így is csak 19 vendégpont jött össze, így a második félidőben az önbecsüléséért játszhatott az NYKS. No, meg lehetőséghez juthatott mindenki, és a harmadik negyedben sikerült is stabilizálni a csapatot. Az utolsó játékrészben harminc pont körül állandósult az MTK vezetése, mígnem az utolsó pillanatokra alakult ki a legnagyobb különbség, ami egy híján elérte a negyven pontot.

Szégyellni így sincs mit, már az is kisebb csoda, hogy a kosársulisok idáig eljutottak.

Amatőr női NB I

Döntő, 1. mérkőzés

MTK–Nyíregyházi Kosársuli 91–52 (27–11, 26–8, 18–21, 20–12)

Acsády u., 150 néző, v.: Tőzsér, Záray. NYKS: Papp K. 19, Kiss G. 3/3, Popenko K. 3, Páll V. 4, Farkasinszki O. 13. Csere: Fekete D. 2, Takács A. 4, Popenko A., Hidas 2, Cziránku 2, Simoncsik, Erdei N. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az MTK javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!