szon-sportoldal

2016.06.03. 17:32

Átadták a felújított nyíregyházi sportcsarnokot

Nyíregyháza - Átadták a közel 2,1 milliárd forintos kormányzati támogatásból felújított Bujtosi Szabadidő Csarnokot - új nevén Continental Arénát - pénteken Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Átadták a közel 2,1 milliárd forintos kormányzati támogatásból felújított Bujtosi Szabadidő Csarnokot - új nevén Continental Arénát - pénteken Nyíregyházán.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára a többfunkciós sportlétesítmény névadó- és avatóünnepségen elmondta, hogy olyan épület újult meg, amelynek komoly múltja van és a jövőben számos sikeres eseménynek adhat otthont.

Az itt élők kitartása, hite és elszántsága volt az, ami újjáélesztette a csarnokot, ez az akarat volt az, ami a kormányban segítő kezekre talált - hangsúlyozta az államtitkár.

Felidézte, a kormány két éve döntött úgy, hogy költségvetési forrásból több mint kétmilliárd forintot fordít a Buszacsa fejlesztésére. Az épület mára otthona a verseny- és élsportnak, a szabadidősportnak, az utánpótlás-nevelésnek és a fiatalok sportéletének - tette hozzá Szabó Tünde.

"Egy időutazáson veszünk részt: bezártuk a Buszacsát, és most megnyitjuk a Continental Arénát" - fogalmazott az eseményen Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a nyírségi nagyváros polgármestere, hozzátéve, huszonöt év után újra modern sportcsarnoka van a nyíregyháziaknak.

Kiemelte, a három évvel ezelőtt még rendkívül rossz állapotban lévő csarnokra ma már rá sem lehet ismerni. A felújított, teljesen modernizált épületben nemzetközi sportmérkőzéseket, kulturális nagyrendezvényeket, illetve tömeg- és szabadidősporttal kapcsolatos eseményeket egyaránt meg lehet rendezni.

Az 1988-ban átadott, akkor az ország második legnagyobb sportcsarnokának számító Bujtosi Szabadidő Csarnok fejlesztésének első, 2014 szeptemberében zárult ütemében az épület külső szigetelése és homlokzata újult meg, elvégezték az energetikai korszerűsítéseket, a tető és a nyílászárók cseréjét. A belső munkálatokat magában foglaló, 2015 augusztusában megkezdett második és harmadik ütemben a teljes épületgépészeti- és informatikai rendszer felújítása, az eredményjelző berendezések és a hangosítás fejlesztése következett.

Két, motoros mozgatású térelválasztó beépítésével az 1800 négyzetméteres küzdőteret három keresztirányú kosárlabda pályára lehet osztani, így több csapat egyszerre tarthat edzéseket.

A csarnok befogadóképessége a kihúzható mobil lelátóknak köszönhetően 2500 személyesre bővült. Kicserélték a nézői székeket, hat VIP-páholyt építettek, az aréna keleti oldalán pedig nyolcvanfős konferenciatermet, illetve külön médiaszobákat létesítettek. A küzdőtér megújított világítási rendszere HD minőségű televíziós közvetítéseket tesz lehetővé.

Bővültek a kiszolgáló helyiségek, egy nagy bemelegítő terem és több kisebb - például szabadidős tevékenységre alkalmas - szobák épültek, megújultak a sportolói és bírói öltözők, orvosi, elsősegélynyújtó és doppingellenőrző szobák létesültek, az új látványlift beépítésével pedig teljesen akadálymentesítették az épületet.

Péntektől vasárnapig a Continental Arénában rendezik a női röplabda Európa Liga első fordulóját, amelyen a román, a görög és a szlovén együttes lesz a címvédő magyar válogatott ellenfele. A második fordulót június 9. és 11. között Görögországban tartják meg, a három csoportból a három győztes és a legjobb csoportmásodik jut tovább.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!