szon-sportoldal

2016.06.22. 10:52

Az én Eb-m: Ez az új sikerkorszak kezdete lehet

Nyíregyháza - Sallai Zoltán: Asztaliteniszezőként nagy rajongója a jó futballnak és még sokat vár a magyaroktól.

Nyíregyháza - Sallai Zoltán: Asztaliteniszezőként nagy rajongója a jó futballnak és még sokat vár a magyaroktól.

Nem állítunk vele újat: más sportágak képviselőinek figyelme is a futball Európa-bajnokságra irányul. Az asztalitenisznek amúgy sem a nyári időszak a fő versenyszezonja, így a Nyírbátori ASE játékosának, Sallai Zoltánnak is jut ideje az esemény követésére.

– Szeretem a jó focit, nagy rajongója is vagyok, ám sajnos az elmúlt évtizedekben nem adatott meg, hogy a magyar válogatottnak szurkolhassak ilyen nívójú futballtornán – mondta Sallai Zoltán, aki civilben biológia-testnevelés szakos pedagógus. – Teljesen más szemmel nézi az ember a viadalt, hogy a mieink is érdekeltek, nagyon várom a meccsnapokat, és szerencsére a csoportküzdelmekkel nem ért számunkra véget a szereplés. Bízom benne, hogy ez egy új sikerkorszak elejét jelenti, innentől kezdve hátha a régi fényében csillog majd a magyar futball.

A foci Eb-k, vb-k jellegzetessége a közösségi meccsnézés. Sallai Zoltán él ezzel a lehetőséggel?

– Az alkalom szüli a helyzetet, vagyis nincs ellenemre, ha jó társaságban kell megtekintenem egy-egy mérkőzést – így a legmagasabb osztályban is szereplő játékos. – Természetesen a mieink meccsére fókuszálok, de a spanyoloknak is szurkolok. Eddig meggyőzőek voltak, igaz, a horvátok ellen csalódást okoztak, de ott tudásuknak csak az ötven százalékát adták. Ők majd az egyenes kieséses szakaszban lendülnek bele, nincs kétségem afelől, hogy legyőzik az olaszokat, aztán meg sem állnak a döntőig.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!