szon-sportoldal

2016.06.11. 19:27

Az ibrányiak távol kerültek az NB III-tól

Ibrány - Az osztályozó első mérkőzésén háromgólos előnyt szerzett a Kaposvár.

Ibrány - Az osztályozó első mérkőzésén háromgólos előnyt szerzett a Kaposvár.

Két Eb-meccs között egy osztályozó. Mégpedig a megyei első osztályú bajnokcsapatok számára kiírt különcsata – az NB III-ba jutásért, Az ibrányiak alaposan belehúztak, az egyik legacélosabbnak titulált ellenfelet, a somogyi küzdelemsorozatot megerőltetés nélkül megnyerő, nem is oly rég még az élvonalban villogó kaposváriakkal kénytelenek tusakodni. A szabolcsiak legalább azzal vigasztalhatták magukat, hogy idegenben kezdték a párharcot.

Előzetesen esélyesebbnek titulált hazaiak egészen a 44. percig az égvilágon semmi veszélyt nem jelentettek, ekkor egy megpattanó lövést követően a jelentős NB I-es múlttal rendelkező Jovánczai Zoltán fejelt közvetlen közelről a látogatók kapujába. Holott mindaddig a szervezetten játszó vendégek előtt adódtak inkább lehetőségek, az pedig már külön balszerencse, hogy fél óra elteltével elvesztették frontemberüket, a sérülés miatt kidőlt védőt, Bodó Gábort. Hiánya mindjárt a második félidő elején visszaütött, amikor bő egy perc alatt két gólt kapott a Gerliczki-legénység, és még nem volt vége a megpróbáltatásoknak: Csáki József sem tudta folytatni a játékot. Ennyi sorscsapás után, kiváltképp a tetemes hátrány következtében halvány remény maradt a szombaton esedékes hazai visszavágóra...

KM-KT

Jegyzőkönyv

Osztályozó az NB III-ba jutáért, 1. mérkőzés

Kaposvár–Ibrány 3–0 (1–0)

Kaposvár, 1800 néző, v.: Zierkelbach P.

Kaposvár: Somodi B. – Vadas Z., Lakatos G., Petrók V., Hadaró V., Márton A., Dominic (Kozics B.), Nagy K. (Godzsajev), Jovánczai Z., Házi B., Hampuk Á. (Pallósi R.). Edző: Házi László.

Ibrány: Tóth N. – Balogh Gy., Dajka L., Bodó G. (Lukács B.), Csáki J. (Kiss T.), Gergely B., Orosz D., Kristófi S., Vinicius (Varga A.), Szabó R., Somogyi T. Edző: Gerliczki Máté.

Gól: Jovánczai Z. (44.), Dominic (47.), Hampuk (48.)

Gerliczki Máté: – Nekünk egy fantasztikus megyei első osztály bajnokcsapatunk, az ellenfélnek viszont egy NB II-es szintű együttese van. Nagyon jól helytálltunk, büszke vagyok a fiaimra. Nehéz helyzetbe kerültünk, de csak az első felvonás ment le, addig van esélyünk a feljutásra, amíg le nem fújják az ibrányi visszavágót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!