szon-sportoldal

2016.06.07. 13:57

Durván látványosra sikeredtek a várdai stadion tervei

Kisvárda - A futballcsapat keretéből egyelőre még több a távozó, de a már új játékosa is van az NB II-es társaságnak.

Kisvárda - A futballcsapat keretéből egyelőre még több a távozó, de a már új játékosa is van az NB II-es társaságnak.

Ha minden a tervek szerint alakul, 2017 szeptemberétől már az új stadionban játszhatja bajnoki mérkőzéseit a Kisvárda Master Good. A létesítmény látványtervét a vasárnapi, Szolnok elleni NB II-es mérkőzés (2–1) szünetében mutatta be dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. Mivel kiemelt beruházásról van szó, gyorsított lesz a közbeszerzési és az engedélyeztetési eljárás, ezek befejeztével, július közepén indulhatnak a munkálatok a Várkertben.

Kattintson a képre a galériáért!

Merthogy a stadion a várkerti sporttelep észak-keleti szegletében, a tavaly átadott öltözőépület szomszédságában, a jelenleg üres területen épül majd meg. A stadion teljesen zárt lesz, 2750 fedett ülőhelyet tartalmaz, de a befogadóképesség szükség esetén 5000 főre bővíthető. Természetesen villanyvilágítással is el lesz látva, nyolcvan helyet biztosítanak a médiának, a magasabb szintű kiszolgáláshoz pedig öt exkluzív páholy, úgynevezett skybox létesül majd.

Ezen tervek megvalósulása tehát a középtávoli jövőt jelenti, a jelen pedig az, hogy alakulgat a csapat őszi szezonra bevethető kerete. Megvan az első érkező, aki nem ismeretlen a megyében, hiszen Karacs Péter játszott a Nyíregyháza Spartacusban is. A hajdúsági származású futballista szerepelt a Budapest Honvédban is, legutóbb pedig az NB III-ból búcsúzó Felsőtárkány labdarúgója volt.

A hat, már korábban megnevezett távozó (Ribánszki Lászlónak, Csilus Tamásnak, Bagi Istvánnak és Koszta Márknak lejárt a kölcsönadási ideje, Eszlátyi Istvánnal és Kulcsár Kornéllal közös megegyezéssel bontottak szerződést) mellett újabb két játékosról derült ki, hogy nem várdai színekben folytatja: Graszl Károllyal és Lázár Zsolttal sem hosszabbítanak szerződést a várdaiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!