szon-sportoldal

2016.06.26. 20:57

EURO-2016 - Magabiztos sikerrel nyolc között Németország

Lille - A világbajnok német labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte a szlovák csapatot a franciaországi Európa-bajnokság vasárnap délutáni nyolcaddöntőjében, Lille-ben.

Lille - A világbajnok német labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte a szlovák csapatot a franciaországi Európa-bajnokság vasárnap délutáni nyolcaddöntőjében, Lille-ben.

A szombati negyeddöntőben a németekre a négy évvel ezelőtti döntő visszavágójának győztese, a címvédő spanyol vagy a 2012-ben ezüstérmes olasz együttes vár Bordeaux-ban.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Németország-Szlovákia 3-0 (2-0)Lille, Stade Pierre Mauroy, 44 312 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)

gólszerző: Boateng (8.), Gomez (43.), Draxler (63.)

sárga lap: Kimmich (46.), Hummels (67.), illetve Skrtel (13.), Kucka (91.)

Németország:Neuer - Kimmich, J. Boateng (Höwedes, 72.), Hummels, Hector - Kroos, Khedira (Schweinsteiger, 76.) - Müller, Özil, Draxler (Podolski, 72.) - Gomez

Szlovákia:Kozácik - Pekarík, Skrtel, Durica, Gyömbér (Saláta, 84.) - Hrosovsky, Skriniar, Hamsík - Kucka, Duris (Sesták, 64.), Weiss (Gregus, a szünetben)

I. félidő:8. perc: Egy baloldali szögletet követően középre szabadított fel a szlovák védelem, Jérome Boateng pedig 20 méterről, szemből laposan a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, amely egy védőn kissé még irányt is változtatott. (1-0)

14. perc: Martin Skrtel szabálytalansága után tizenegyeshez jutott Németország. A büntetőt Mesut Özil a kapu bal oldala felé lőtte, Matús Kozácik kiütötte a rosszul helyezett labdát.

43. perc: Julian Draxler csapta be védőjét a baloldalon, majd az alapvonalról tökéletesen adta középre a labdát, Mario Gomez pedig három méterről nem hibázott. (2-0)

II. félidő:63. perc: Jobboldali szöglet után Mats Hummels nyert fejpárbajt a szlovákok 16-osán belül, az üresen maradt Draxler pedig négy méterről, félfordulatból a jobb felsőbe vágta a labdát. (3-0)

A német válogatott nagy tornákon a legutóbbi 16 mérkőzéséből 13-at megnyert két döntetlen és egy vereség mellett, a két együttes legutóbbi összecsapása viszont óva intette a világbajnokot, amely május 29-én Augsburgban 3-1-re kikapott a szlovák csapattól felkészülési mérkőzésen.

Az első lehetőség a szlovákok előtt, adódott, ám nem éltek vele, a németek pedig korán megszerezték a vezetést egy rossz felszabadításnak köszönhetően: ez volt Jérome Boateng első válogatottbeli találata a 63. mérkőzésén. Ráadásul már az első negyedóra végére megduplázhatták volna előnyüket, Özil gyenge büntetőjét azonban hárította Kozácik.

A folytatásban is a németek akarata érvényesült - 15 alkalommal kísérleteztek az első 45 percben -, ám Manuel Neuer bravúrjára is szükség volt a félidő előtt ahhoz, hogy előnnyel vonulhassanak szünetre. Hogy ez nem egy, hanem kétgólos volt az első félidő után, arról pedig Draxler és Gomez gondoskodott egy baloldali akció végén.

A második játékrészben néhány szlovák lehetőség után újra a német válogatott vette kezébe az irányítást, s növelni is tudta előnyét. Ezt követően is a - korábbinál szolidabb tempóban, de a - világbajnok dominált, a szlovákok - immár a Ferencváros támadójával, az Eb-n először pályára lépő Stanislav Sestákkal a soraikban - pedig nem tudták csökkenteni a hátrányukat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!