szon-sportoldal

2016.06.24. 17:50

EURO-2016 - Ügyeleti telefonszolgálatot tart vasárnap is a KKM

Budapest - A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli és állampolgársági főosztálya vasárnap, a magyar futballválogatott következő Európa-bajnoki mérkőzése napján ismét 24 órás telefonos ügyeletet tart.

Budapest - A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli és állampolgársági főosztálya vasárnap, a magyar futballválogatott következő Európa-bajnoki mérkőzése napján ismét 24 órás telefonos ügyeletet tart.

Magyarország Belgiummal játssza nyolcaddöntős mérkőzését a franciaországi Toulouse-ban.

A konzuli szolgálat honlapján pénteken közzétett tájékoztatásban azt írják: vasárnap 12 órától a konzuli főosztály 24 órán át elérhető lesz a 06 1 458 1682-es és a 06 1 458 1634-es telefonszámokon.

A konzuli szolgálat más alkalmakkor hétfőtől csütörtökig 8 és 16.30 között, pénteken pedig 8 és 14 óra között érhető el ezeken a telefonszámokon. Munkaidőn túl a 06 1 458 1000-es számot lehet hívni.

A KKM korábban közölte, hogy a június 10. és július 10. közötti franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság idejére a magyar állampolgárok konzuli védelmének ellátására megerősített konzuli jelenlétet biztosít.

A mobil konzuli egység Toulouse-ban szombattól hétfőig áll szükség esetén a magyar szurkolók rendelkezésére, elérhetőségeit a konzuli szolgálat honlapján tették közzé.

A honlapon emellett a Toulouse-ba érkezőket tájékoztatják a meccs helyszínéül szolgáló stadionról és megközelíthetőségéről, továbbá közlik a biztonsági tudnivalókat is.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a francia rendőrség az eddiginél szigorúbban lép fel a kihágások megfékezésére, a csoportosulásokat kiemelt figyelemmel kísérik, a belvárosban, a stadion és a szurkolói zóna körzetében a legkisebb rendbontás esetén is határozottan lépnek fel. A rendbontókat őrizetbe veszik, esetüket a bíróság gyorsított eljárásban tárgyalja, és letöltendő börtönbüntetést is kiszabhat, ahogy ez történt egy magyar és több külföldi állampolgár esetében is. Ha a bíróság szabadon engedi is az érintetteket, a rendőrség kitoloncolhatja őket az országból. A csoportos rendbontást az UEFA is bünteti, súlyos esetben a tornán részt vevő válogatott kizárása is felmerülhet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!