szon-sportoldal

2016.06.29. 12:47

Indulhat a röpiparti!

Nyíregyháza - Az ötödik Hübner amatőr strandröplabda verseny helyszíne lesz a nyíregyházi belváros, bővülő programmal.

Nyíregyháza - Az ötödik Hübner amatőr strandröplabda verseny helyszíne lesz a nyíregyházi belváros, bővülő programmal.

Strandröplabda Aki korábban szkeptikus volt, hogy miért „áldozzák be” Nyíregyháza belvárosának egyik legszebb részét a strandröplabdának – az évek során megtanult lakatot tenni a szájára. Az immár ötödik alkalommal meghirdetett Hübner amatőr verseny ugyanis osztatlan népszerűségnek örvend, elvégre Magyarországon egyedülálló környezetben rendezik.

A kulisszák, a panoráma csodás, ráadásul nyár, napsütés, csinos lányok, fitt fiúk, aligha kívánhat jobbat az ember.

Dombi József a névadó cég igazgatóságának vezetője, Molnár Árpád szervező, valamint Erdősné Balogh Erika az esemény szakmai tanácsadója sajtótájékoztatón ismertette a részleteket. Eszerint a csütörtökön kezdődő négy napos megmozdulás menetrendje a bevált módit követi – némi finomítással, bővülő programmal.

Mindjárt az élre kívánkozik, hogy a Nyíregyháza-Sóstón szombaton rajtoló országos strandröplabda bajnokság második fordulójának döntőit vasárnap ugyancsak a város centrumában játsszák.

Természetesen több gálamérkőzést iktattak műsorba. Ilyen lesz például a nyíregyházi sportolók (futballisták, kézilabdázók, és még sokan mások...) csatározása. Ami pedig a pénzdíjas amatőr viadalt illeti: a győztes csapat 100 000, a második 60 000, a harmadik 40 000 forinttal gazdagodik. Érdemes tehát iparkodni. A női és férfi elődöntőket és a finálékat szombat este, villanyfényben bonyolítják le. A hírek szerint jó néhány ismert röplabdázó is nevezett, köztük a hazalátogató Szakmáry Gréta, a magyar válogatott oszlopos tagja.

Az előkészületi munkákról elég legyen talán annyi: 165 köbméter homokot terítettek le a küzdőtérre. Mindez érzékelteti, a házigazdákon semmi nem múlik.

 

KM-KT

A program

Az 5. Hübner amatőr strandröplabda verseny menetrendje

Csütörtök

16.30: Hivataalos megnyitó

17: Nyíregyháza polgármesteri hivatal–Hübner-H pályaavató mérkőzés.

17.30: Nyíregyháza válogatottjainak gálamérkőzései

Péntek

11: Hübner amatőr verseny

20: A nyíregyházi sportolók gálamérkőzései

Szombat

10: Az amatőr verseny folytatása

21: Az országos strandröplabda bajnokság bemutató mérkőzései

21.30: szabad a pálya, hobby mérkőzések

Vasárnap

10: Hübner-H bajnokság

17: Az országos strandröplabda bajnokság döntői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!