szon-sportoldal

2016.07.27. 13:28

NYKS - Legfiatalabbként az utazók között

Nyíregyháza - számos nyíregyházi érdekeltség közül Fazekas Csaba játékosként lehet ott az U18-as kosárlabda Európa-bajnokságon.

Nyíregyháza - számos nyíregyházi érdekeltség közül Fazekas Csaba játékosként lehet ott az U18-as kosárlabda Európa-bajnokságon.

A sportágban a nyár a korosztályos kontinensbajnokságoké, fiú és lány vonalon egymást érik az U20-as, az U18-as és a legvégén majd az U16-os megmérettetések. Évek óta megszokhattuk már, hogy ezekről a viadalokról nem hiányozhatnak a nyíregyházi játékosok is, és – ha nem is a korábbi években megszokott létszámban – így van ez most is.

Pénteken a macedóniai Szkopjéban veszi kezdetét a B divíziós U18-as fiú Európa-bajnokság. A korosztály legidősebb képviselői 1998-as születésűek, a magyar csapatban pedig egyedüli 1999-es játékos, augusztusi születésű lévén a még mindig csak 16 esztendős Fazekas Csaba. A nyíregyházi színekben a felnőtt élvonalban is bemutatkozott hátvéd túlélte a keretszűkítést, és bekerült a tizenkettes utazó keretbe.

Abba, amelyet a nyíregyházi kötődésű és lakosú szövetségi edző, Ferenczi Tamás jelölt ki. Az NYKK csapatát az NB I A csoportban évekig irányító szakvezető az ősztől klubvonalon a debreceni férfiak második vonalbeli csapatánál dolgozik majd, ahol a munkáját – miként a korosztályos csapatnál ezúttal is – a szintén korábbi nyíregyházi játékos és edző, Horváth Imre segíti majd. Masszőrként a szintén nyíregyházi Mészáros Miklós segíti a munkát, míg az erőnléti munkát a többi korosztályos válogatottal is dolgozó Farkasinszki Gábor, az NYKS női csapatánál hasonló pozícióban tevékenykedő fiatal szakember koordinálta.

Ferenczi Tamás elmondta, a cél a nyolc közé jutás, aminek teljesülése esetén a válogatott már nem lenne messze a feljutást érő dobogós helyek kiharcolásától sem. Ehhez a csoportban az első-második hely valamelyikén kellene végeznie. A mieink a lengyelekkel, Ciprussal, a házigazda Macedóniával, Írországgal és Bulgáriával kerültek egy hatosba, az első meccset pénteken vívják a lengyelekkel a szkopjei Borisz Trajkovszki-csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!