szon-sportoldal

2016.08.30. 10:20

Az olimpia utáni első lövések

Nyíregyháza - A nyolc riói résztvevő közül hatan is indulnak a hétvégi, nyíregyházi tűzfegyveres bajnokságon.

Nyíregyháza - A nyolc riói résztvevő közül hatan is indulnak a hétvégi, nyíregyházi tűzfegyveres bajnokságon.

Rio De Janeiro után Nyíregyháza lesz azon sportlövőink következő versenyhelyszíne, akik indulnak a péntektől vasárnapig a szabolcsi megyeszékhelyen esedékes ötven méteres felnőtt és ifjúsági tűzfegyveres országos bajnokságon. A magyar olimpikonok közül a Rióban ötödik helyen végzett Sidi Péter, továbbá Péni István, Tátrai Miklós, Szabián Norbert, Egri Viktória és Miskolczi Julianna vesz részt az eseményen. A sportág nyolc olimpikonja közül a két pisztolyos, Tobai-Sike Renáta és Csonka Zsófia most nem szerepel, hiszen ők nem indulnak ötven méteres versenyszámokban.

Tavaly Zalaegerszegen rendezték ugyanennek a szakágnak a bajnokságát, Nyíregyháza pedig több évtizeddel ezelőtt volt legutóbb házigazda, de sporttörténelmi jelentősége is lesz a hétvégi versenynek. Lesznek hazai indulók is, az ifjúsági fiúk között az Agárdy Vilmos, Vareha Attila, Kiss Attila trió alkotja majd a Nyíregyházi PLE szabadpisztolyos csapatát, a lányoknál pedig Vékony Orsolya, Pataki Klaudia és Pál Panna indul a hatvan lövéses fekvő puskás versenyszámban.

Az országos bajnokságon küzdelmeit 12 kamera segítségével az interneten is nyomon lehet majd követni, a hétvége folyamán tíz versenyszámban avatnak majd bajnokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!