szon-sportoldal

2016.08.31. 11:55

Dorottya máris megelőzte Bencét

Nyírbátor - A nyírbátoriak reménysége a hetedik helyen zárt a mini újoncok Európa-bajnokságán, amivel megelőzte egykori klubtársát.

Nyírbátor - A nyírbátoriak reménysége a hetedik helyen zárt a mini újoncok Európa-bajnokságán, amivel megelőzte egykori klubtársát.

Nemcsak az megszokott, hogy a mini újoncok, vagyis a 11-12 éves asztaliteniszezők Európa-bajnokságát a franciaországi Schiltigheimben rendezik rendszeresen, hanem az is, hogy szinte minden évben van résztvevő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből. Korábban Majoros Bence a nyírbátori, tavaly és tavalyelőtt Laskai Írisz a nyíregyházi színeket képviselte, most pedig ismét Nyírbátor volt a soron Tölgyes Dorottya révén.

A felsoroltak közül Tölgyes Dorottya érte el az eddigi legjobb eredményt a 2004-es korosztályban kiharcolt mostani hetedik helyezésével, ami tekintve, hogy az anno 19.pozícióban zárt Majoros Bence azóta milyen karriert futott be (ma már Németországban profiskodik), azért nem rossz előjel. A nehezítő körülményekhez pedig csak annyit: a bátori kishölgy az első csoportkör első mérkőzésén, 1:1-es állásnál eltörte az ütőjét, „cserekészülék” hiányában a spanyol Ainhoan Cristobal elleni meccset fel is kellett adnia, majd kölcsönütővel, idegen borításokkal folytatta a küzdelmet.

Ehhez képest a további csoportkörök során egyetlen meccset sem veszített, a főtáblán is csak a negyeddöntőben, a nála két fejjel magasabb, kellemetlen védőstílusú orosz, Szvetlana Dmitrenko ellen, aki mellesleg meg is nyerte az Európa-bajnokságot.

Mivel ez az a viadal, amelyen minden helyezést eldöntenek, Dorottya játszhatott tovább, a hátralévő meccseken is oroszokat fogott, egyiküket le is győzte, így zárt a hetedik helyen. És bár még csak középső éves újonc, már a serdülő válogatott keretében is számítanak rá.

Így jár, aki jobban szerepel egy versenyen, mint anno Majoros Bence...

Mini újonc Európa-bajnokság, Schiltigheim (Franciaország)

2004-es korosztály, lányok

1. szakasz. 14. csoport: Tölgyes D.–Cristobal (spanyol) 1:3, –Hauzeray (francia) 3:0. A csoport végeredménye: 2. Tölgyes Dorottya 3 pont – továbbjutott.

2. szakasz. 6. csoport: Tölgyes D.–Abaraviciute (litván) 3:1, –Pansu (francia) 3:0. A csoport végeredménye: 1. Tölgyes Dorottya 4 – továbbjutott.

3. szakasz. 13. csoport: Tölgyes D.–Beniers (belga) 3:1, –Loncarevic (horvát) 3:1. A csoport végeredménye: 1. Tölgyes Dorottya 4 – a főtáblára jutott.

Főtábla. 1. forduló: Tölgyes D.–Papadimitru (görög) 3:2. Nyolcaddöntő: Tölgyes D.–Vaszilenszka (fehérorosz) 3:1. Negyeddöntő: Dmitrenko (orosz)–Tölgyes D. 3:0. Az 5-8. helyért: Kanunnikova (orosz)–Tölgyes D. 3:0. A 7. helyért: Tölgyes D.–Kovrigina (orosz) 3:0.

Végeredmény: 7. Tölgyes Dorottya (Magyarország – Nyírbátori ASE).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!