szon-sportoldal

2016.08.22. 12:11

UEFA Futsal Cup: Szilágyi Norbert Litvániában

Nyíregyháza - A nyíregyházi FIFA-játékvezető az UEFA Futsal Cup előselejtezőjében debütált.

Nyíregyháza - A nyíregyházi FIFA-játékvezető az UEFA Futsal Cup előselejtezőjében debütált.

Az UEFA Futsal Cup nyolc csoportos előselejtezőjében, a Preliminary Round-ban a D jelű mezőny a litvániai Panevezys városának Cido Arénájában próbált szerencsét.

Szilágyi Norbert ez évtől tagja a futsal FIFA-keretnek. A nyíregyházi játékvezető tavasszal tartalékként debütált a portugál-szerb vb-selejtezőn (Kovács Gábor és Farkas Balázs bíráskodása mellett), ezúttal pedig már síppal a kezében is bizonyíthatott egyedüli magyarként.

A nyitófordulóban a bosnyák Sarajevo és a gibraltári Lynx találkozóján (9-3) látta el a tartalékbírói teendőket. A második fordulóban a saját környezetében játszó Baltija és a Lynx mérkőzését vezette a walesi Valentin Ciuplea társaságában – a litvánok 4-2-re győztek. A zárófordulóban a belga Stefan Vrijens volt a játékvezető párja: az Istanbul Üniversitesi–Lynx (8-4) összecsapást dirigálták.

A csoportgyőztes és ezzel együtt a továbbjutó száz százalékos mérleggel a bosnyák Sarajevo lett. A hatszoros magyar bajnok Rába ETO Ukrajnában játssza az UEFA Futsal Cup csoportkörét októberben. A győriek ellenfelei a francia Kremlin-Bicêtre United, a házigazda Energy Lviv és a szlovén Brejze Maribor lesznek.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!