szon-sportoldal

2016.09.30. 11:19

Kék Cápák - Jó ismerősök elleni szomszédvári bajnoki

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks szombaton délután hazai pályán fogadja a Tiszaújvárost a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks szombaton délután hazai pályán fogadja a Tiszaújvárost a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Debrecen után Tiszaújváros, vagyis a Nyíregyháza Blue Sharks újabb, ezúttal hazai (szombat 16.30, Continental Aréna) NB I B csoportos bajnokijára is rásüthető a szomszédvári jelző. A pikantériát pedig gyarapítja, hogy a hazaiak edzője, Siska János tiszaújvárosi származású, a szakmai igazgató Sitku Ernő pedig játékosként a borsodi csapatnál „vezetett le”.

– Edzőkollégámmal, Brunyánszki Istvánnal együtt nőttünk fel, de a csapatból másokat is jól ismerek – mondta Siska János. – Kellemetlen stílusban játszó, az egész pályás letámadást erőltető csapat érkezik hozzánk, amellyel szemben nehéz támadni. Bízom benne, hogy megtaláljuk a gyűrűhöz vezető utat, és ha nem is lesz kosáreső, azért hazai körülmények között meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy játékunkban az a döntő, hogy a fiatalságunkból adódó hullámvölgyek miként tudjuk átvészelni.

A két csapat a Gergely Tamás-emléktornán találkozott egymással, akkor az újvárosiak nyertek 67–64-re, de a Cápák kerete azóta kiegészült az amerikai Emani Ganttel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!