szon-sportoldal

2016.09.26. 09:44

Kék Cápák - Kivédhetetlen hullámvölgy

Nyíregyháza - Öröm, hogy a nagyszünetben még vezettek a jól játszó Kék Cápák, de aztán bekövetkezett az, amire számítani lehetett a férfi kosárlabda NB I B csoport debreceni rangadóján.

Nyíregyháza - Öröm, hogy a nagyszünetben még vezettek a jól játszó Kék Cápák, de aztán bekövetkezett az, amire számítani lehetett a férfi kosárlabda NB I B csoport debreceni rangadóján.

Vereség után ritkán elégedett az edző, de az NB I B csoport szombati, szomszédvári bajnokiját követően „csak” az eredmény (78–71-es debreceni győzelem lehetett) miatt lehetett szomorú Siska János, a Nyíregyháza Blue Sharks csapatát irányító vezetőedző. Az előzetesen esélytelenebbnek tartott vendégcsapat igencsak megszorongatta a nagy terveket szövögető DEAC-ot, és a meccsnek volt olyan időszaka, amikor úgy tűnt, akár a győzelemre is lehet esélye. Végül két és fél negyeden át tartott ki az előny, de az utolsó percig ott lihegtek ellenfelük nyakán a Kék Cápák.

– Elégedett vagyok, hiszen jól játszottunk a bajnokesélyes csapat csarnokában – mondta a jó hangulatú mérkőzést követően Siska János. – Nagy jó kis hajtós, taktikus meccs volt, az döntött, hogy nálunk több a fiatal, rutintalan játékos, míg a másik oldalon több olyan kosaras szerepelt, akik jelentős élvonalbeli, sőt válogatott múlttal is rendelkeznek. Erre a teljesítményre azért tudunk építeni. Nagyon örültem annak, hogy a nagyszünetben vezettünk, de azért várható volt, hogy a fiatalságunkból adódóan a mi játékunkban lesz hullámvölgy, ez be is következett, és ez döntötte el a mérkőzés sorsát.

Miként az első, Békés elleni mérkőzésen, most is hét játékos alkotta a nyíregyháziak rotációját, sőt, mivel a kezdő ötös tagjai nem kerültek faultproblémába, a kispadról beszálló két játékosnak tényleg csak epizódszerep jutott. Az egész bajnokságot nem lehet ilyen kevés emberrel végigjátszani, így kulcskérdés, hogy mikorra épül fel a sérült Varga Márton és Gáspár Balázs.

– Varga Marcinak kiújult egy korábbi sérülése, beszakadt a farizma, míg Gáspár Balázsnak eltört a kisujja. Mindkettőjük felépülési ideje hat hétig tart, úgyhogy egy darabig még marad ez a felállás, persze nem teszünk le arról, hogy mások is lehetőséget kapjanak – ecsetelte a helyzetet Siska János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!