szon-sportoldal

2016.10.28. 09:23

A Fehérgyarmat „harapni fog”, a Balkány pedig Balkány!

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Csonka bajnoki forduló lesz, amely azért tartogat izgalmakat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Csonka bajnoki forduló lesz, amely azért tartogat izgalmakat.

Labdarúgás. Speciális forduló lesz a Kelet Takarék megyei első osztályban. A magyar amatőr válogatott (amelyben csak és kizárólag szabolcsi futballisták szerepelnek...) Európa-bajnoki selejtezője miatt hat mérkőzést rendeznek a hét végén – két találkozót az őszi szezon utolsó köre után pótolnak. Alighanem így is lesz mit kitárgyalni... A bravúrt bravúrra halmozó Gyulaháza például az ismét az élre nyomuló Balkányt fogadja. A hazaiak utóbbi négy fellépésüket veretlenül ,,élték túl”, miközben olyan együtteseket gyűrtek le, mint a második helyen táborozó Nagyecsed, vagy éppenséggel a Fehérgyarmat, amelyet ráadásul idegenben múltak felül. A Balkány pedig Balkány! Immár fényesen bizonyította a Mirgai-legénység, hogy újoncként nem véletlenül trónol a tabella tetején – no és egyedül veretlen a teljes bajnoki mezőnyben.

Ugyanakkor a Baktalórántháza erőltetett menetben „közlekedik”. A hétközi Gyula elleni kupacsatát megfejeli a Sényővel szemben esedékes otthoni ütközettel. Mivel a középcsapatok táborát erősítő felek egyértelműen feljebb tornáznák magukat a tabellán, a döntetlennel gyaníthatóan egyikük sem lenne sokkal beljebb. Szóról szóra igaz ez a Tuzsér-Mátészalka meccsre is. Tény, ami tény, a házigazdák, akárcsak a látogatók finoman fogalmazva sem tündökölnek mostanság, holott a jelenlegi pozíciónál jóval jobbat várt mindenki. A Tisza-partiak hazai mutatója különösen elkeserítő lehet, öt mérkőzésből csupán egyet tudtak behúzni, A szalkaiak utoljára szeptember 24-én diadalmaskodtak, mégpedig Nyírgyulajban, azaz nekik is nyomós okuk van arra, hogy csipkedjék magukat. Különösen, hogy hétközben edzőváltásról határoztak, immár Siska Attila nélkül indulnak csatába.

A Szakoly–Nyírgyulaj parti kapcsán a vendégcsapat nyilván három ponttal tervez. Persze, a táblázat végére szorult Szilágyi-brigád minden sikerélménnyel élteti a reményt a bennmaradás kiharcolására, tehát gyaníthatóan felszántja a pályát ennek érdekében.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 12. forduló (kezdés: 14, ifi: 12)

Szombat

Tuzsér (11.)–Mátészalkai MTK (12.)

Dancs Béla, tuzséri edző: – Még reménykedek!

Plesu Ádám, mátészalkai technikai vezető: – Két hasonló cipőben járó, de sokkal jobb sorsra érdemes csapat találkozója következik. Három eltiltott hiányzónk ellenére is arra törekszünk, hogy mi mozduljunk el a holtpontról, ehhez nagy szükség van szurkolóink buzdítására. Hajrá Szalka!

Nagyecsed (2.)–Vásárosnamény (14.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés annak dacára sem, hogy az ellenfélből jó néhányan hiányoznak. Persze, hazai pályán csak a győzelem elfogadható.

Filep Sándor, a vásárosnaményi egyesület elnök: – Megfogyva bár, de törve nem, ott leszünk Nagyecseden.

Vasárnap

Gyulaháza (10.)–Cellspan-Balkány (1.)

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – A mezőny egyetlen veretlen csapatával játszunk, ez mindennél többet mond. Jó lenne, ha mi is folytatnánk jó sorozatunkat, ezért már az egy pontot is nagy becsben tartanánk.

Mirgai László, balkányi edző: – A Gyulaháza nem akármilyen sorozatot produkált az elmúlt négy fordulóban, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Mondhatom, mi is jó passzban vagyunk, sajnos, vagy nem sajnos, valamelyik sorozat meg fog szakadni...

Baktalórántháza (8.)–Sényő-Carnifex (7.)

Illés László, baktalórántházi edző: – Újra egy százhúsz perces kupacsata után vagyunk. Remélem, a fiúkban maradt egy kis szufla. mert bár az utóbbi időben értünk el sikereket, de már régen nyertünk. Itt az ideje, hogy vasárnap megtegyük.

Ember Roland, sényői edző: – Eljött az idő, amikor már nem beszélni – cselekedni kell! Remélem, mindenki átérzi a meccs jelentőségét.

Nagyhalász (5.)–Fehérgyarmat (9.)

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – A fehérgyarmati csapat utóbbi időben mutatott szereplése után azt gondolom, „harapni fog” ellenünk. Ugyanakkor hazai pályán megpróbálunk jó eredményt elérni, és nagyon remélem, az öt sérült játékosunkból néhányan felépülnek, mert szükségük van rájuk.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Egy magára valamit adó csapat nem kaphat ki egymást követő három mérkőzésen!

Szakoly (16.)–Nyírgyulaj (6.)

Szilágyi Zoltán, szakolyi játékos-edző: – Jelen helyzetünkben igazából a hazai meccsekben bízhatunk, éppen ezért minden meg fogunk tenni a győzelem érdekében.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de ha az élmezőnyben szeretnénk maradni, akkor pontokat kell szereznünk.

(A mérkőzés 13 órakor kezdődik)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!