szon-sportoldal

2016.10.28. 12:39

Kisvárda vs. Szpari - Mi más lenne? Az ősz mérkőzése!

Kisvárda, Nyíregyháza - Presztízsét tekintve más ez a meccs, mint a többi, a kisvárdaiak biztosan a támadófutballt helyezik előtérbe.

Kisvárda, Nyíregyháza - Presztízsét tekintve más ez a meccs, mint a többi, a kisvárdaiak biztosan a támadófutballt helyezik előtérbe.

A magunk részéről megszavazzuk a címet a vasárnapi (kezdés: 13.30-kor) NB II-es megyei rangadónak: az ősz mérkőzése! Mi más lehetne egy olyan rangadó titulusa, amelyen a feljutásra esélyes csapatok feszülnek majd egymásnak, népes szurkolótáborok előtt. És mivel Révész Attila, a várdaiak szakmai igazgató sem a sablonduma híve, ezért tőle sem az ilyenkor megszokott válasz vártuk a kérdésre, hogy más lesz-e ez a meccs, mint a többi?

– A bajnokság kimenetelét illetően nem, de a presztízsét tekintve egyértelműen – felelte a Kisvárda Master Good szakvezetője. – A két csapatot körülvevő miliő kívánja meg, hogy presztízsharcról beszéljünk, mert a játékosok nagyon jóban vannak egymással, és úgy gondolom, mindez vezetői szinten is elmondható. A szomszédvári rangadóknak mindig különös a hangulata, mi ezt megtapasztaltuk az NB III-ban a Cigánd és a Nyírbátor ellen, és bár a Nyíregyháza számára talán ez a mérkőzés nem olyan jelentőségű, mint a Debrecennel vagy a Diósgyőrrel vívottak, de biztos, hogy részükről is fokozott figyelem irányul erre a párharcra.

A technikának köszönhetően néhány gombnyomással bármelyik csapat elérheti bármelyik ellenfelének az összes meccsfelvételét, ezért manapság már nem nehéz felkészülni a szemben álló félből. Kivéve, ha annál edzőcsere történt a rangadót megelőző napokban.

– Nekünk nem jött jól, hogy Nyíregyházán edzőcsere történt, hiszen a korábbi meccsekből így már nem következtethetünk az ellenfél játékára – így Révész Attila. – Nyilván Véber György még nem ismeri teljesen a csapatát, így a játékosai és a vezetők elmondására hagyatkozhat. Éppen ezért mi most a szokásosnál kevesebbet készültünk az ellenfélből, de amúgy sem engedhetjük meg magunknak, hogy hazai pályán olyan kényelmesen játsszunk, mint legutóbb a Mosonmagyaróvár ellen. És ha csak a fele megvalósul annak, amit Véber György a csütörtöki bemutatása alkalmával felvázolt, akkor a szurkolók lesznek a legnagyobb nyertesei ennek a mérkőzésnek, mert mi egészen biztosan a támadófutballt helyezzük majd előtérbe. Az eredmény mellett pedig az sem másodlagos, hogy a futball jó propagandája is legyen ez a mérkőzés.

A kisvárdaiak közül egyedül a vádlisérüléssel bajlódó Miroszlav Grumics nem áll rendelkezésre, a megadott kezdőcsapatból Fodor Ferenc játszhat korábbi klubja ellen, Rajczi Péter pedig a Szpari kölcsönjátékosaként szerepel a másik oldalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!