szon-sportoldal

2016.10.07. 08:44

Megspékeljük némi rafinériával, megszórjuk egy csipetnyi vagánysággal és meggrillezzük a Tuzséron kikavart szósszal

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A mezőnyben egyedüliként veretlen balkányiak üldözőinek nem lesz egyszerű feladata.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A mezőnyben egyedüliként veretlen balkányiak üldözőinek nem lesz egyszerű feladata.

A balkányi zászlóshajó megingathatatlanul robog az élen. A Mirgai László kormányozta legénység még nem futott zátonyra, holott néha meleg pillanatokat élt át. ....és a megyei első osztályú egység tovább haladhat előre – ha a meglehetősen viszontagságos napokat megélő Tuzsért is „megcsáklyázza”. Ami a hazai felségterületen elvileg megoldható feladat, persze a látogatók kapitányának, Dancs Bélának habitusát ismerve csak olyanok léphetnek vasárnap a fedélzetre, akik nem a langyos vízben akarnak evickélni.

Eleddig éppenséggel a nagyecsedi naszád is nyílegyenesen hasított előre, mígnem legutóbb Gyulaházán léket kapott. Ez pedig kellemetlen „baleset”, ráadásul most az a Nagyhalász iparkodik megtorpedózni őket, amelynek fedélzetmestere, Opre Mihály egy éve még a szatmáriak menetelést felügyelte. Ahogy megpedzettük, a korábban hánykolódó gyulaházi gálya is szelet kapott, az idény egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva ütött rét az ecsedi pajzson, a baktalórántházi bárkával viszont meggyűlhet a baja. Mert Illés László mostanság meglehetősen eredményesen navigálja matrózait, olyannyira, hogy négy hete nem találtak legyőzőre, miközben háromszor totális diadalt arattak.

Ugyanakkor az ibrányi ütközet mellékzöngéje, hogy a nemrég vívott kupacsata során a tiszavasvári csapat reményei úsztak el, holott a bajnoki tabellán jóval előrébb tart riválisánál. Arról nem beszélve, az edzőváltás óta már-már ibrányi feltámadást vizionál a szakma, vagyis a vendégeknek csipekedniük kell magukat, ha ladikjukat révbe kívánják juttatni.

Na és a rakamazi romboló is újra nagyot durranthat. Felettébb precízen dolgoznak a Madalina György matrózai, akik lőtávolon belül követik az élen nyomulokat. A fehérgyarmati kaland azért rejt némi veszélyt, a Siti Ferenc irányította keleti vitorlás ugyanis tengernyi rosszul elsült túra után a tuzséri kiruccanást végre tökéletesen abszolválta, otthon pedig egyébként is meglehetősen ritkán inog meg.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 9. forduló (kezdés: 15, ifi: 13)

Szombat

Baktalórántháza (7.)–Gyulaháza (12.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Szeretnénk folytatni jó sorozatunkat. A csapat lendületben van, de intő jel lehet számunkra a Gyulaháza legutóbbi bravúros győzelme.

Bardi Béla, gyulaházi elnök: – Sokkal jobb érzés egy sikeres meccs után pályára lépni. Remélem, most már elhisszük, hogy tisztességes hozzáállássál, és ha mindenki oda teszi magát, lehet keresnivalónk ebben a mezőnyben. Az már a mi külön balszerencsénk, hogy a Bakta igazából most kapta el a fonalat...

Nagyecsed (2.)–Nagyhalász (5.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – A múlt hetihez képest biztos nehezebb meccs lesz, pedig Gyulaházán kikaptunk. Nagyon remélem, mindenki átérzi a mérkőzés súlyát, ebben az esetben nem történhet más, minthogy nyerünk.

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – A Nagyecsed az a csapat, amely a Sényő mellett az egyik legnagyobb bajnokesélyes. Számunkra rosszul jött, hogy kikaptak Gyulaházán, másfelől, otthon két évig senki nem tudta legyőzni senki. Azért megpróbálunk helytállni és tisztes eredményt elérni.

Nyírgyulaj (9.)–Mándok (14.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Nagy szükségünk van a három bajnoki pontra, amit csak akkor szerezhetünk meg, ha végig fegyelmezettek, türelmesek leszünk, illetve a támadóink végre megtalálják a góllövő cipőjüket.

Dancs Attila, mándoki edző: – Játékban sokat fejlődtünk a három hét során, ha a helyzeteinket megfelelő százalékban kihasználjuk, győzelemmel távozhatunk Nyírgyulajból.

Vásárosnamény (13.)–Szakoly (16.)

Tivadar András, vásárosnaményi edző: – Nem akarok nagy szavakat használni, de ezt a mérkőzést feltétlenül meg kell nyerni. Aligha kell külön elmagyarázni, hogy miért...

Terebesi Tibor, szakolyi vezetőségi tag: – Elmegyünk és játszunk.

Vasárnap

Ibrány (15.)–Tiszavasvári (4.)

Nagy Sándor, ibrányi edző: – Folytatás következik! Mármint az építkezést tekintve. Az idő nekünk dolgozik.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – A bajnokság egyik legnehezebb mérkőzése következik számunkra. Az utóbbi időben csupa pozitív visszajelzés érkezik az ibrányi csapat szervezett játékáról, és minden bizonnyal hazai pályán második győzelmük megszerzésére törekszi. Mi, az utóbbi két mérkőzést nézve kicsit megtorpantunk, ezért mindenképpen eredményesen szeretnénk zárni a hétvégét.

Fehérgyarmat (10.)–Rakamaz (3.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Ha az utóbbi időben mutatott fegyelmezett játékunkat megspékeljük némi rafinériával, megszórjuk egy csipetnyi vagánysággal és az egészet meggrillezzük a Tuzséron kikavart szósszal, akkor az egy olyan étek lesz, ami ízleni fog a szurkolóinknak és remélhetőleg savanyú lesz a rakamazaiaknak.

Madalina György, rakamazi edző: – Gondolom, a fehérgyarmati csapatot feldobta az idegenbeli bravúros győzelem, ami igazából akkor érne sokat, ha minket is legyűrne. Szemmel láthatólag acélos kis társaság, de mivel Rakamazhoz nagyon messze van, szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy jókedvűen teljenek hazafelé a kilométerek.

Cellspan-Balkány (1.)–Tuzsér (8.)

Mirgai László, balkányi edző: – Meg kell követnem a játékvezetőt, mert visszanézve a mérkőzés felvételét, megadható volt a Mándok javára megítélt 11-es a kilencvendik percben! A Fehérgyarmat tuzséri győzelme is mutatja, hogy ebben a bajnokságban bárki, bárhol bárkit megverhet. Ezért nekünk is ugyanolyan fegyelmezetten, sokat futva, koncentráltan kell futballoznunk, ahogy eddig tettük. Közönségünket kötelező továbbra is kiszolgálni hazai pályán, de nehéz mérkőzésre számtok.

Dancs Béla, tuzséri edző: – A játékosaim olyan formában vannak, hogy egy serdülő csapat agresszívabban és koncentráltabban futballozik. A balkányi történet eredménye nagyban befolyásolhatja a folytatást, ha pesszimista lennék, akkor zakóban mennék a meccsre... Mivel optimista vagyok, csak nyakkendőt veszek.

Sényő-Carnifex (6.)–Mátészalkai MTK (11.)

Ember Roland, sényő edző: – Ha a védekezésünk olyan stabil lesz, mint a legutóbbi meccsen, a támadójátékban pedig tovább tudunk javulni, akkor jó eséllyel otthon tarthatjuk a három pontot.

Siska Attila, mátészalkai edző: – A Sényőről alkotott pozitív véleményem változatlan. Vasárnap lüktető játékot és változatos, izgalmas mérkőzést várok, amelyen akkor lesz esélyünk, ha a Baktán, illetve Gyulajban tapasztalt tüzet és szenvedélyt ismét „ki tudjuk vinni” a pályára. Ha ezt nem érem el pedagógiával, akkor megoldom családi gyufával, gázperzselővel, de a tűznek lobognia kell!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!