szon-sportoldal

2016.10.18. 07:17

Nyírbátori FC - Bejött a bátoriak helycserés támadása

Nyírbátor - A Tállya ellen duplázó Terdik Zsolt immár öt találattal vezeti az NB III-as futballcsapat házi góllövőlistáját.

Nyírbátor - A Tállya ellen duplázó Terdik Zsolt immár öt találattal vezeti az NB III-as futballcsapat házi góllövőlistáját.

Már tavaly is fokozatosan egyre többet játszott a nyírbátori csapatban, a mostani NB III-as bajnokságba pedig szabályszerűen berobbant Terdik Zsolt. A húszesztendős szélső öt gólnál tart, ezzel vezeti a házi góllövőlistát, és csapata sokat köszönhet neki, hogy megszakadt a nyeretlenségi sorozata, hiszen az ő két gólja is kellett a Tállya 4–1-es legyőzéséhez.

– Úgy érzem, egyre inkább felveszem ennek az osztálynak a tempóját, ennek is köszönhető, hogy az utóbbi időben eredményesebb vagyok, de utánpótláskorú játékosként a Bozsik Akadémia színeiben sem állt tőlem messze a gólszerzés – mondta Terdik Zsolt, azt is elárulva, hogy honnan került Nyírbátorba. A játékos az Újpest II, a Rákosmente KSK és a Diósgyőr II kapuját is bevette azok előtt, hogy szombaton duplázott. – Nyomasztó volt az elmúlt hetek eredménytelensége, nagyon ránk fért már ez a győzelem. A szombati góljaim közül az elsőnél, amely a csapat második találata volt, Vasas Gergő kapuskirúgása után Török Pista csúsztatta elém fejjel a labdát, amit egy csel után lőttem a kapuba, a másodiknál pedig Szabó Roland beadáását váltottam gólra. Hol a jobb, hol pedig a bal szélen játszok, bár a Tállya ellen középen kezdtem, aztán helyet cseréltem Illés Gyulával. Mondhatjuk, hogy bejött a váltás.

Fiatal kora ellenére Terdik Zsoltnak már van tapasztalata azügyben, hogy milyen az edzőváltás utáni élet egy felnőttcsapatnál. Tavaly is Bátorban volt már, amikor a mostanihoz hasonlóan társa, a rutinos Ambrusz Árpád lépett elő játékos-edzővé.

– Nekünk, játékosoknak az a dolgunk, hogy készüljünk a meccsekre és játsszunk, aztán a vezetők majd eldöntik, hogy mennyire végleges a mostani felállás. A többiek nevében is mondhatom, hogy kedveljük Árpit, jó úton jár vele a vele a csapat – így Terdik Zsolt, aki maga is azt szeretné, ha felfelé ívelne a pályafutása, és nem mondott le arról, hogy magasabb osztályban is szerepelhessen.

Újoncot is avattak

Terdik Zsolt első igazolását a Terem SE állította ki, majd a nyíregyházi Görög Focisulin és a Bozsik Akadémián keresztül vezetett az útja Nyírbátorba, ahol a mostani bajnokságban mind a 11 meccsen játszott eddig, ötször kezdőként, hatszor csereként. A hétvégi meccsen újoncot is avatott az NYFC, a saját nevelésű, a végén csereként beállt 19 éves Kinál Gábor először szerepelt a felnőtt csapatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!