szon-sportoldal

2016.10.17. 15:26

Nyírbátori FC - Így kell a feszültséget oldani

Nyírbátor - A Tállya elleni győzelem hozhat egy kis megnyugvást a rossz sorozatát lezáró csapat háza tájára.

Nyírbátor - A Tállya elleni győzelem hozhat egy kis megnyugvást a rossz sorozatát lezáró csapat háza tájára.

Megszületett az augusztus 27-e óta, tehát csaknem két hónapja várt nyírbátori győzelem. Az NB III-as futballcsapat a BKV Előre elleni 3–2-es győzelem óta öt vereséget szenvedett és egy döntetlent ért el. Éppen a Hatvan elleni három héttel ezelőtti 1–1-et követően szánta el magát edzőcserére a vezetőség, Márton István helyét ideiglenesen Ambrusz Árpád foglalta el játékos-edzőként.

Azóta két egygólos idegenbeli vereségen (Diósgyőr II 2–3, REAC 0–1) jutott túl az NYFC, a hazatérést pedig a Tállya elleni szombati 4–1-es sikerrel ünnepelte. Érdekes, amikor tavaly ugyancsak beugró volt Ambrusz Árpád, akkor is a hegyaljai csapat volt az első otthoni ellenfél, és akkor is győzelem született (2–0).

– Érdekes játék a futball, mert a REAC ellen például jobban játszottunk, mint most, akkor mégis vereség, ezúttal pedig simának mondható győzelem lett a vége – hasonlította össze a legutóbbi két összecsapást Ambrusz Árpád. – Nagyon könnyű dolgunk mégsem volt, mert a meccs első része a tétnek megfelelő feszültséggel párosult a játékunkban. Aztán sikerült két gólt szereznünk, de újra jött egy olyan kihagyás, ami a korábbi meccseken is jellemző volt ránk, és aminek az okát még most sem tudom. Szépített az ellenfél, de még mielőtt jobban bepánikoltunk volna, újabb gólokat szereztünk, és a négy egyes vezetésünk után már nem forgott veszélyben a győzelmünk. Az utóbbi időben Terdik Zsolt a legeredményesebb játékosunk, most is két gólt szerzett, amivel fontos szerepe volt a győzelemben.

A győzelem hozhat egy kis megnyugvást, és kitolhatja Ambrusz Árpád edzői megbízatását, amit azonban a szabályok szerint nem lehet a végtelenségig nyújtani.

– Illene, hogy megnyugodjon ettől a sikertől a csapat, de a legjobb az lenne, ha nem nézegetnénk a tabellát – így a játékos-edző. – Tavaly, amikor hasonló helyzetben voltunk, akkor is ezt hangsúlyoztam a csapat előtt. Most ugyan két helyet előrerukkoltunk, de nem vált sokkal jobbá a helyzetünk, mert nagyon tömör az alsóház. A győzelem nem azt jelenti, hogy tökéletesen játszottunk volna, de mindenki tette a dolgát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!