szon-sportoldal

2016.10.04. 07:08

Szpari - Nem elég a döntetlen, a védők után támadó dőlt ki a sorból

Nyíregyháza - Rudolf Gergely: részleges szalagszakadás, a hét végén nem lesz forduló.

Nyíregyháza - Rudolf Gergely: részleges szalagszakadás, a hét végén nem lesz forduló.

Zengett az öl­tözőfolyosó vasárnap késő délután. Mátyus János kiengedte a hangját, sajnos nem örömében, hanem bosszúságában. Csapata hiába vezetett a soroksáriak ellen, végül döntetlen lett az eredmény. A Szpari vezetőedzője pedig temperamentumának megfelelően vette mindezt tudomásul.

– Ugyanazt tudom mondani, mint a mérkőzés után – kezdte visszapillantását hétfőn higgadtan Mátyus János. – A játékkal elégedett vagyok, hiszen azt tettük, amit elterveztünk. A soroksáriak veszélyes pontrúgásait megfelelően levédekeztük, és az első félidőben egy begyakorolt figurából szép gólt lőttünk.

– Ezt követően is azt játszottuk, amit akartunk, és a kontrákból több igen veszélyes akciót is kidolgoztunk. Sajnos az első félidőben mégsem sikerült növelni az előnyünket. A fordulás után egy buta hibából gólt kaptunk, így elszalasztottunk két pontot. Ezt követően már változtatnunk kellett a taktikán, és a soroksáriak előtt is adódtak helyzetek. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nyerni, mert a játékunk alapján megérdemeltük volna.

Jól jön a bajnoki szünet

A válogatottmeccs miatt a hét végén szünet lesz a bajnokságban. Igaz, sokan nem értik, hogy erre miért van szükség.

– Szeretnénk minél tartalmasabban kihasználni ezt a két hetet. Bízom benne, hogy a sérültek közül Rubus Tamás és Szokol Zsolt is játszhat majd a szolnoki meccsen. Sajnos Máté Péter, Dvorschák Gábor és Törtei Tamás még biztosan nem. Edzőmeccset nem tervezünk, viszont egymás közötti játékot beiktatunk – így Mátyus János.

Vasárnap Rudolf Gergely bombagólt lőtt. Ezt követően kétszer is ápolni kellett a hazai játékost, a meccs hajrájában pedig már nem tudta folytatni a játékot. Hétfőn igen rossz hírrel szolgált.

– Sajnos az oldalsó és hátsó térdszalagjaim részlegesen elszakadtak, ezt erősítette meg a vizsgálat. Egy ártatlan szituáció volt, felugrottam fejelni, és amikor a földre érkeztem, hátrabicsaklott a térdem.

– Éreztem, hogy nagy a baj, ám vasárnap még tudtam járni, igaz, bicegve. Hétfő reggelre már nagyon fájt. Egy sérülés természetesen mindig rosszkor jön, most főként. Hat hétig rögzítőkötés lesz a térdemen, azt követően derül ki, hogyan tovább – tájékoztatta lapunkat Rudolf Gergely.

KM-ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!