szon-sportoldal

2016.10.02. 19:56

Szpari - Újabb értékes pontokat veszítettek el

Nyíregyháza - Hiába vezetett a Szpari, a soroksáriak megbüntették az elpuskázott hazai helyzeteket.

Nyíregyháza - Hiába vezetett a Szpari, a soroksáriak megbüntették az elpuskázott hazai helyzeteket.

Különleges egy meccs volt, az már bizonyos. Amíg a Spartacus védősorának néhány tagia, így Szokol Zsolt, Máté Péter, Dvorschák Gábor és Rubus Tamás,t a lelátón nézte a találkozót, a vendég soroksáriaknál egykori szparisták a három éve bajnokságot nyert csapat tagjai Gengeliczki Gergő. Huszák Tamás és Sándor István a kezdőben kaptak helyet.

Parádés vezető gól

A kispadon pedig Lucsánszky Tamás edző mellett ült még Szilágyi Péter és Bajzát Péter. Az első lövés Sándor nevéhez fűződött, aztán a másik oldalon Rezes László próbálkozott. Az első negyedórát góllal zárta a tartalékos Szpari, Tisza Tibor passzolt Rudolf Gergely elé egy szögletet, utóbbi pedig kipókhálózta a főiskola felőli kaput. Lüktető volt a meccs, a hazaiak többet birtokolták a labdát.

Mintha kezezett volna

A huszadik percben Tisza beadása után mintha a labda Gyepes Gábor kezéről pattant volna szögletre, ám Erdős József sípja néma maradt. A vendégek egyébként nem estek kétségbe, hogy hátrányba kerültek, továbbra is nyíltan játszottak és okoztak is zavart a hazai kapu előtt. Alig túl az első félórán egy szép hazai akció végén Harsányi Zoltán rosszul találta el a labdát, oda lett a lehetőség. A házigazda irányítottat a játékot, ám a drukkerek még aligha voltak nyugodtak, hisze az egy gólos előny nem túl megnyugtató. A hajrában Pölöskey lövés helyett pontatlanul passzolt. A ráadásban Lovrencsics Balázs elől az utolsó pillanatban sikerült mentenie Ur Lászlónak.

Visszaálltak, kontrákra álltak

A második félidőben is a vendégek fociztak nyugodtabban, a nyíregyházi sok hibával. Egy idő elteltével visszaállt a Szpari és várta a kontrát. Erre Pálinkás Gergő hibázott majd a tizenhatoson belül szabálytalanul szerelte ellenfelét, Gyepes büntetett, nem sokkal később Lovrencsics pedig megkegyelmezett a hazaiknak, mert egy újabb nyíregyházi hiba után tíz méterről nagy helyzetben mellé lőtt. Hermány rossz ütemű kilépését megúszta a Szpari, az utolsó percekben Rudolfot kellett ápolni a pályán, majd a hazai gólszerező lebicegett. A ráadás kezdetén Heffler cselezte magát a tizenhatoson belül, de addig totojázott, míg lövését blokkolták.

Hazai pályán továbbra sem megy a Szparinak és ismét bebizonyosodott, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Most is így történt, mert az első félidőben megnyerhette volna a meccset a nyíregyházi csapat. Nem sikerült, a soroksáriak pedig nem adták fel és bár nekik sem sikerült nyerniük, a döntetlennel alighanem elégedettebbek. Sőt, biztos! A Spartacus a hét hazai meccsén a megszerezhető huszonegy pontból csak kilencet tartott itthon. Ez nagyon kevés!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!