szon-sportoldal

2016.11.29. 10:07

Délben kupasikerrel laknának jól a baktaiak

Baktalórántháza - Sok a baktai hiányzó, esélyesebb a Szolnok, de egy kupamérkőzésen bármi megtörténhet.

Baktalórántháza - Sok a baktai hiányzó, esélyesebb a Szolnok, de egy kupamérkőzésen bármi megtörténhet.

Fagyos pillanatokra számíthat a Szolnok – az időjárás előrejelzés szerint Baktalórántházán. A szerda reggeli mínuszok után délre sem kúszik sokkal feljebb a hőmérő higanyszála, mindazonáltal így is melege lehet az NB II-es futballcsapatnak a házigazda elleni Magyar Kupa-mérkőzésen. A megyei első osztályú egyesület ugyanis az országos főtábla küzdelmei során előbb a szintén a második vonalban érdekelt Cigándnak, majd az NB III-as Gyulának is „befűtött”, mindannyiszor tizenegyespárbajban kibrusztolva a továbbjutást.

Egyik fellépés sem volt egyszerű történet, az enbé kettő aktuális tabelláján tizenkettedik helyen állomásozó Szolnokkal szembeni összecsapás (kezdés: 12 óra) pedig kiváltképp rázósnak ígérkezik. Persze, úgy szép az élet, ha zajlik. Márpedig Baktán garantáltan nem „nokedli” feladat vár a Tisza-partiakra.

Más kérdés, hogy a Gyula ellen kiállított Ráti Gergő mellett ugyancsak piros lapot kapott Illés László sem lesz bevethető. Utóbbi ráadásul a játékos-edzői teendőket sem gyakorolhatja, a kispadon legalábbis biztosan nem: a két meccsre érvényes eltiltás következtében oda sem ülhet le. ...és ez még nem minden. Csordás Gergőt sérülés, míg Balogh Péter külföldi munkavállalás miatt kénytelen nélkülözni a szabolcsi legénység.

– A tényeket, a sok hiányzót figyelembe véve óriási bravúrnak tartanám a továbbjutást – nyomatékosította Illés László. – De természetesen nem teszünk le róla. Kicsit szezon végi hangulat uralkodik az öltözőben, ami természetesnek mondható, bár nagyon fontos lenne, hogy mindenki összekapja magát erre a mérkőzésre. Mert csak akkor lehet esélyünk, ha szinte hiba nélkül, valamennyi pályára lépő játékos a maximumot nyújtja. Edzői pályafutásom eddigi legnagyobb sikere lenne, ha most is felülkerekednénk, mivel véleményem szerint akkor az Amatőr Kupa döntőjében is ott leszünk. Nem lennék akkor sem csalódott, ha harmadszor is tizenegyesekkel mennénk tovább. Láthattuk az Európa-bajnokságon, nem biztos, hogy kötelező a rendes játékidőben, vagy a hosszabbításban nyerni, lehet a végén más módon is eredményesen szerepelni...

Amire Illés László célzott: a Baktán kívül további négy megyei első osztályú egyesület áll még a sorozatban. Ebből a körből kerül ki a kiscsapatok számára meghirdetett, hagyományos esemény két finalistája.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!