szon-sportoldal

2016.11.09. 10:10

Fatum-Nyíregyháza - Idegenben is villantani kell!

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza először lép pályára vendégként ebben a szezonban: Gödöllőn tehet sikeres túrát.

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza először lép pályára vendégként ebben a szezonban: Gödöllőn tehet sikeres túrát.

Három hazai fellépés után megkezdi kisebbfajta az országjáró körútját a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata. A két győzelmet felmutató nyírségiek közül alighanem Horváth András számára lesz a legkülönlegesebb a csütörtöki túra: a nyáron érkezett szakvezető ugyanis korábban éppen a soros ellenfél, Gödöllőt vezényelte. Nem is eredménytelenül. Több, mint két évet dolgozott a klub kötelékében, amellyel például Magyar Kupa ezüstérmet szerzett. Kalotai Zsófia ugyancsak az aktuális riválistól igazolt Nyíregyházára, így számára sem lesz ismeretlen a közeg.

– Igazság szerint most még nincs különösebb drukk bennem a visszatérés miatt, persze, ez még változhat a helyszínen – fejtegette Horváth András, a Fatum-Nyíregyháza szakvezetője, akit leginkább természetesen saját együttesének minél sikeresebb menetelése foglalkoztatja. – Ettől sokkal jobban érdekel a meccs kimenetele, a célunk egyértelmű: nincs más választás, nyerni akarunk. A Gödöllő viszonylag összeszokott csapat, az előző szezonhoz képest csaknem azonos a felállásban játszik, egy-két meghatározó emberre építve. A számunkra alacsony teremhez is alkalmazkodnunk kell, de mindenképpen győzni szeretnénk. Szükségünk van az idegenbeli sikerekre, mert a jó szereplés érdekében nem elég a hazai mérkőzéseket hozni, ennek megfelelő szellemben készültünk erre a feladatra.

Miként a Jászberény ellen, a soros összecsapást is Nelmaira Valdez nélkül kénytelen megvívni a Fatum. A venezuelai légiós – ahogy arról beszámoltunk – kisebb műtéti beavatkozáson esett át, a jövő héten viszont edzésbe áll.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik